Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sakramento "Kings" ar galveno treneri Maiku Braunu vienojusies par līguma pagarināšanu līdz 2026./2027. gada sezonas beigām, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

ESPN ziņo, ka Brauns nākamajā sezonā saņems par četriem miljoniem ASV dolāru lielāku algu un viņa nopelnītais sasniegs 8,5 miljonus dolāru. Arī turpmākajās divās sezonās viņa alga būs 8,5 miljoni ASV dolāru gadā.

Divu sezonu laikā "Kings" ar Braunu pie stūres uzvarējusi 94 no 164 mačiem. Pērn viņš ieveda komandu izslēgšanas turnīrā pirmo reizi kopš 2006.gada, bet šosezon tas neizdevās, jo "play-in" kārtā tika zaudēts Ņūorleānas "Pelicans".

Iepriekš vadot arī Klīvlendas "Cavaliers" un Losandželosas "Lakers" komandas, Brauna bilance NBA ir 441 uzvara un 286 zaudējumi. Pērn un 2009.gadā viņš tika atzīts par NBA sezonas labāko treneri.

Kā asistents Brauns ir kļuvis par četrkārtēju NBA čempionu, 2003. gadā to iespējot ar Sanantonio "Spurs", bet 2017., 2018. un 2022. gadā – ar Goldensteitas "Warriors". Viņš strādājis arī Vašingtonas "Wizards" un Indiānas "Pacers" komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!