Fоtо: FIBA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars sestdien guva 14 punktus Lietuvas Basketbola līgas (LKL) pusfināla sērijas izšķirošajā, piektajā spēlē, viņa pārstāvētajai Viļņas "Wolves" piedzīvojot zaudējumu.

"Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī viesos ar rezultātu 86:92 (28:23, 17:25, 19:27, 22:17) zaudēja Viļņas "Rytas".

Sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-2 pārāka bija "Rytas", kas finālā tiksies ar Rolanda Šmita pārstāvēto Kauņas "Žalgiris", savukārt "vilki" cīnīsies par bronzu.

Žagars laukumā pavadīja 22 minūtes un 32 sekundes, realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem un sešus no astoņiem soda metieniem, netrāpīja nevienu no pieciem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva četras rezultatīvas piespēles, trīsreiz kļūdījās, bloķēja vienu metienu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Žagars bija otrs rezultatīvākais "Wolves" komandā aiz Regimanta Miņota, kurš guva 25 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Uzvarētājiem Markuss Fosters guva 27 punktus, bet Martinam Ehodam bija 20 punkti un 13 bumbas zem groziem.

"Žalgiris" pusfinālā ar 3-0 uzveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !