Foto: BC Žalgiris

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda trešdien ar zaudējumu sāka Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsēriju.

Kauņas basketbolisti mājās ar 88:89 (17:19, 19:24, 20:11, 21:23, 11:12) papildlaikā zaudēja Viļņas "Rytas", kas sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-0.

Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Žalgiris" bija desmit punktu pārsvars, ko neizdevās nosargāt, bet pagarinājuma izskaņā veiksmīgāki bija "Rytas" basketbolisti.

Šmits bija "Žalgiris" sākumsastāvā, bet pēc pirmās nomaiņas laukumā neatgriezās. Piecu minūšu un 49 sekunžu laikā viņš izpildīja pa neprecīzam divpunktu metienam un tālmetienam, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izprovocēja vienu pārkāpumu un tika pie negatīva +/- rādītāja (-7).

Pusfinālsērijā Šmitam un Arnam Butkevičam bija problēmas ar veselību, savukārt Kīnenam Evansam traumas dēļ bija jābeidz sezona priekšlaicīgi.

"Žalgiris" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Luks Lekavičs, bet uzvarētājiem 19 punktus guva Gītis Radzevičs.

Bronzas sērijā līdz trīs uzvarām Panevēžas "Lietkabelis" ar 1-0 ir priekšā Artūra Žagara pārstāvētajai Viļņas "Wolves".

Pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu, bet "Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī ar 2-3 zaudēja Viļņas "Rytas".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!