Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristaps Porziņģis ceturtdien, 6. jūnijā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā finālspēlē pirmajā puslaikā guva 18 punktus, dodot iedvesmu Bostonas "Celtics", kas ar 107:89 (37:20, 26:22, 23:24, 21:23) pieveica Dalasas "Mavericks".

Sērijas līdz četrām uzvarām otrā spēle naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika notiks atkal Bostonā, bet tad divi finālsērijas mači sekos Dalasā.

Porziņģis, kurš savainojuma dēļ nebija spēlējis pusotru mēnesi, mačā laukumā aizvadīja 20:34 minūtes, kurās guva 20 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs pretinieku metienus. Liepājnieks realizēja divus no četriem tālmetieniem, sešus no deviņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus.

Bostonas komandai septiņi basketbolisti guva 105 no komandas 107 punktiem, rezultatīvākajam ar 22 punktiem esot Džeilenam Braunam. Porziņģis bija otrs rezultatīvākais uzvarētāju rindās, Džeisons Teitums guva 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet 15 punktus guva Deriks Vaits. "Mavericks" rindās Luka Dončičs guva 30 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet otrs Dalasas komandas līderis Kairijs Ērvings šoreiz samierinājās tikai ar 12 punktiem. Vēl Dalasas komandai 14 punktus guva Pīdžejs Vašingtons, bet 13 punktus – Džeidens Hārdijs.

Porziņģis nebija iekļauts "Celtics" pamatsastāvā, kas pirms mača raisīja bažas, vai viņš vispār dosies laukumā. Jautājumi par Porziņģa veselības stāvokli tika nolikti malā spēles piektajā minūtē, kad liepājnieks devās laukumā uz maiņu. Tieši Latvijas zvaigznes iesaistīšanās palīdzēja "Celtics" veikt izšķirošo izrāvienu, iegūt drošu pārsvaru un neļaut vairs turpinājumā "Mavericks" izvirzīties vadībā.

Porziņģis guva astoņus "Celtics" punktus pēc kārtas, teicami darbojās aizsardzībā un palīdzēja Bostonas komandai no 12:13 panākt sev labvēlīgo 28:18. Visa pirmajā ceturtdaļā Porziņģis guva 11 punktus, bet "Celtics" pēc 12 minūtēm bija vadībā ar 37:20. Otrajā ceturtdaļā "Celtics" turpināja dominēt laukumā, četras minūtes pirms puslaika pārtraukuma panākot lielāko pārsvaru spēlē – 58:29.

Otrā puslaika sākums ieskandināja trauksmes zvanus Bostonas komandai, jo, ņemot vērā arī pirmā puslaika izskaņu, "Mavericks" pēc izrāviena 35:14 pietuvojās līdz "-8" (64:72). Bostonas komanda atbildēja ar nelielu izrāvienu, kas ļāva atjaunot 20 punktu pārsvaru pirms pēdējām 12 minūtēm. Pēdējās ceturtdaļas sākumā "Mavericks" centieni saasināt cīņu par uzvaru bija nesekmīgi, "Celtics" nosargāja drošu pārsvaru un pārliecinoši sāka NBA finālsēriju – 107:89.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!