Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā mačā Kristaps Porziņģis un Bostonas "Celtics" savā laukumā ar rezultātu 105:98 pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar rezultātu 2-0.

Porziņģis arī šajā mačā laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa, un viņš nospēlēja 23:14 minūtes, kuru laikā guva 12 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus un izdarīja vienu piespēli. Viņš realizēja visus četrus divpunktu metienus un četrus soda metienus, bet aizmeta garām visus trīs tālmetienus. Latvietim arī divas personīgās piezīmes un +/- rādījās +12.

Porziņģis mača ceturtajā ceturtdaļā pēc cīņas zem sava groza nedaudz pagrieza potīti, un pēc šīs epizodes viņš nedaudz kliboja. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām viņš tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās. Uzreiz pēc mača "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla norādīja, ka viņam nav nekāda satraukuma par Porziņģa veselības stāvokli.

"Celtics" labā 26 punktus guva Džrū Holidejs, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, 21 punktu pievienoja Džeilens Brauns, savukārt Džeisons Teitums guva 18 punktus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

"Mavericks" rindās Luka Dončičs izcēlās ar 32 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm. 17 punkti Pīdžeja Vašingtona kontā, bet 16 punkti Kairijam Ērvingam.

Mača iesākumā veiksmīgāk darbojās "Mavericks" basketbolisti, kuriem izdevās panākt septiņu punktu pārsvaru. Pēc Porziņģa iesaistīšanās spēlē "Celtics" vienībai izdevās izlīdzināt spēles gaitu, un tieši latvieša pustālais metiens panāca mača izlīdzinājumu 22:22. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar "Mavericks" viena punkta pārsvaru, un Porziņģis guva astoņus no savas komandas 25 punktiem. Otrajā ceturtdaļā Bostonas komanda pārņēma vadību, līdz pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 54:51.

Trešajā ceturtdaļā Bostonas komanda pakāpeniski palielināja pārsvaru, bet pēc viena no izrāvieniem rezultāts kļuva 75:63. "Mavericks" sāka atspēlēšanos, bet tad tad viņus apturēja Peitona Pričarda metiens ceturtdaļas izskaņā, realizējot metienu no tālas distances līdz ar beigu sirēnu.

Noslēdzošajās 12 minūtēs mājinieki kontrolēja spēles gaitu. Pēdējās minūtēs "Mavericks" pēc 9:0 izrāviena pietuvojas līdz pieciem punktiem, tomēr atspēlēšanos "Celtics" nepieļāva.

Sērijas nākamās divas spēles risināsies Dalasā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!