Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā mačā guvis retu savainojumu, un viņa statuss uz nākamu dueli pret Dalasas "Mavericks" ir neskaidrs, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Jau vēstīts, ka Porziņģis NBA fināla otrajā mačā ceturtajā ceturtdaļā vienā no epizodēm šķietami pastiepa potīti, kad devās cīņā par atlēkušo bumbu. Viņš vēl pāris epizodēs bija laukumā, bet pamatlaika noslēdzošās četras minūtes pavadīja uz rezervistu soliņa. Neraugoties uz to, "Celtics" izcīnīja uzvaru un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-0.

"Celtics" paziņoja, ka Porziņģis tomēr guvis pavisam cita veida savainojumu, turklāt klubs to nosauc par reti sastopamu traumu. Latvietis guvis kreisās kājas mediālās platās saites plīsumu, kas izraisījis mugurējā tibiālā muskuļa cīpslas dislokāciju. Šī trauma nav saistīta ar iepriekš ārstēto labās kājas ikra savainojumu, kuras dēļ viņš nevarēja spēlēt piecas nedēļas.

Porziņģa savainojuma nopietnība tiek vērtēta no dienas uz dienu. Līdz ar to šobrīd nav skaidrs, vai viņš varēs piedalīties nākamajā spēlē Dalasā pret "Mavericks". Iepriekš latvietis izteicās, ka būs gatavs spēlēt un pat mirt laukumā, lai palīdzētu savai komandai.

"Redzēsim, kā es jutīšos rītdien. Es, protams, darīšu visu iespējamo, lai būtu laukumā. Man jābūt optimistiskam, un es darīšu visu iespējamo, lai rīt būtu laukumā. Es nezinu visas traumas detaļas. Vienīgais, kas mani var apturēt doties laukumā ir tas, ja man vienkārši neatļaus spēlēt," otrdien žurnālistiem sacīja Porziņģis.

"Mediālās platās saites apvalks ir kā "drošības josta", kas notur cīpslas vietā, kad tās virzās ap potītes kaula iekšpusi," sociālajā tīklā "X" sporta medicīnas ārsts Braiens Saterers skaidroja Porziņģa traumu. "Ir trīs cīpslas, kas virzās gar potītes iekšpusi, un šī "drošības josta" notur tās vietā. Mugurējā tibiālā muskuļa cīpsla ir viena no minētajām cīpslām."

Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla šo savainojumu nosauca par nopietnu, bet viņš norādīja, ka Porziņģis dara visu, lai atkal varētu spēlēt.

Savukārt ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis no avotiem komandā uzzinājis, ka šobrīd nekas neliecina, ka Porziņģim netiks ļauts mēģināt piedalīties mačā.

NBA finālsērijā Porziņģis vidēji divās spēlēs guvis 16 punktus, izcīnījis piecas atlēkušās bumbas un bloķējis 2,5 pretinieku metienus.

NBA finālsērijas trešā spēle Dalasā risināsies ceturtdien pulksten 3.30 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!