Foto: Basketbola akadēmija Alley-Oop

Latvijas Basketbola savienība (LBS) trenerim Jānim Tiltiņam piespriedusi diskvalifikāciju, jo viņš Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) junioru NBA līgas mačā savu komandu vadījis alkohola reibumā, turklāt speciālistam neesot trenera sertifikāta, piektdien ziņo portāls "TV3.lv".

Incidents noticis 8. jūnija spēlē Platonē starp Jelgavas un "AlleyOoop Basketball" U-10 vecuma grupas komandām. Kā ziņo portāls, emocijas mačā bijušas ārkārtīgi sakāpinātas – vecāki savā starpā bļaustījušies. Pamanāms bijis arī "AlleyOoop Basketball" komandas treneris Jānis Tiltiņš, kurš kādā epizodē neesot bijis mierā ar tiesnešu lēmumu, devies laukumā un iesaistījies diskusijā ar tiesnešiem. Pēc tam no viņa sekojuši arī necienīgi žesti pretinieku komandas virzienā.

Arī turpinājumā atmosfēra bijusi nokaitēta, tāpēc Jelgavas komanda pieņēmusi lēmumu maču neturpināt, lai neradītu jaunajos spēlētājos papildus pārdzīvojumu. Savukārt, lai pārbaudītu acīmredzamo Tiltiņa būšanu alkohola reibumā, tika izsaukta Valsts policija, kas to arī fiksēja – 1,36 promiles. Par notikušo ir ierosināts administratīvā pārkāpuma process.

Reaģējusi arī LBS, kas Tiltiņam ir piespriedusi vismaz gada diskvalifikāciju no sacensībām. Tāpat zināms, ka viņam šobrīd nav aktīva trenera sertifikāta, līdz ar to viņš nemaz nedrīkst trenēt bērnus. Kā vēsta "TV3.lv", basketbola savienība 17. jūnijā plāno Jaunatnes komisijas sēdi, kurā viens no galvenajiem jautājumiem būs, kā risināt arī vecāku problēmu jaunatnes basketbolā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!