Foto: Publicitātes foto

Šobrīd vēl noris Komandu sporta spēļu halles būvniecība, bet piektdien tur norisinājās spāru vainaga pasākums. Līdz ar jauno sporta halli tiks attīstīta sporta vides pieejamība, piemērota arī paraolimpiskā sporta vajadzībām.

Komandu sporta spēļu halle tiek būvēta, ievērojot Latvijas un starptautisko profesionālā sporta organizāciju projektēšanas vadlīnijas, kas nodrošinās iespēju jaunajā Komandu sporta spēļu hallē organizēt augsta līmeņa sacensības. Būvniecībā tiek ievēroti vides pieejamības standarti, plānošanā iesaistot arī attiecīgo sporta veidu pārstāvjus, lai pēc iespējas racionāli pielāgotu telpas un funkcijas dažādu sporta viedu, tai skaitā paraolimpiskā sporta vajadzībām.

Spāru vainaga pasākuma viesus – kolēģus un partnerus, kas saistīti ar ēkas būvniecību, – uzrunāja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Latvijas Republikas Labklājības ministrs Uldis Augulis, SIA "Latvijas Nacionālais sporta centrs" valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš, SIA "Arčers" valdes loceklis Juris Tarkšs, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss, Latvijas Ratiņbasketbola federācijas prezidents Aigars Miklāvs un Latvijas Futbola federācijas prezidenta biroja vadītājs Askolds Uldriķis.

"Kvalitatīva, mūsdienīga infrastruktūra nav tikai ārējais veidols, tā veido arī mūs pašus – ilgi gaidītā Komandu sporta spēļu halle būs tam piemērs. Tās uzdevums – būt par platformu komandu sporta attīstībai, nodrošinot gan mūsdienu apstākļiem atbilstošu treniņu procesu, gan augstāka līmeņa sacensību norisi, kā arī – sniegt būtisku ieguldījumu skatītāju ērtībās. Ieguvēji no šī procesa būs visa sabiedrība. Esmu gandarīta, ka iesaistītās puses motivēti strādā uz rezultātu un jau šogad ēka tiks pabeigta," teica Čakša.

Komandu sporta spēļu halle būs sešu stāvu ēka. Ēkas pirmajā stāvā paredzēta sporta zāle ar iespēju nodrošināt līdz pat trīs Starptautiskās Komandu spēļu sporta federācijas prasībām atbilstošiem – basketbola, volejbola, handbola, florbola, telpu futbola – laukumiem. Sporta hallē būs trenažieru zāle, ģērbtuves sportistiem, treneriem un tiesnešiem, organizatoru telpas un sporta inventāra uzglabāšanas telpas, kā arī administratīvās telpas un kafejnīca.

Projekta ietvaros tiek paredzētas stacionārās tribīnes, kā arī skatītāju ērtībai tiks nodrošināta iespēja uzstādīt transformējamas tribīnes, kuru izvietojumu būs iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida ar kopumā vairāk nekā 2900 skatītāju vietām un vairāk nekā 2400 sēdvietu pieejamību, tai skaitā arī sēdvietas cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem un VIP zona. Savukārt ēkas augšējos stāvos – 4. un 5. stāvā – paredzēta dienesta viesnīca aptuveni 50 viesu uzņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!