Foto: AP/Scanpix/LETA

Naktī uz otrdienu Bostonas "Celtics" būs otrā iespēja nodrošināt savu 18. čempiontitulu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet ar savainojumu turpina cīnīties latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

NBA finālsērijā "Celtics" šobrīd ir vadībā ar 3-1 pret Dalasas "Mavericks" un vēl viena uzvara atvedīs komandai kāroto čempiontitulu. Sezonu būs iespēja noslēgt naktī uz otrdienu savā laukumā. Svētdien komandas aizvadīja treniņu "Celtics" mājas spēļu laukumā "TD Garden", kurā piedalījās arī Porziņģis, taču viņš to nedarīja ar augstu intensitāti.

Porziņģis bija laukumā pirmajās divās finālsērijas spēlēs, palīdzot Bostonai gūt uzvaras, bet nākamos divus mačus ir izlaidis. Iepriekšējā cīņā Dalasā viņš gan bija pieteikumā, taču laukumā nedevās. "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla norādīja, ka lēmums par latvieša pieejamību tiks pieņemts pirms spēles, nesniedzot atbildes uz jautājumiem par basketbolista pašreizējo stāvokli.

Tikmēr cits "Celtics" centrs Ksavjers Tilmens, kurš līdz ar Porziņģa prombūtni ieguvis vairāk minūtes laukumā, neizklausījās diez ko optimistisks.

"Redzēsim, vai Porziņģis tiešām spēlēs. Kā zinām, viņš iedzīvojies retā savainojumā. Ja Porziņģim ir jācīnās ar nežēlīgām sāpēm un viņš nevar būt savā labākajā gatavībā, atgriezties laukumā varētu nebūt tā vērts," uzskata Tilmens, kuram latvietis daudz palīdzot ar saviem padomiem gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. "Viņš treniņos šo to dara, taču var redzēt, ka Porziņģis jūtas ļoti nekomfortabli. Negribam nostādīt viņu situācijā, kas varētu traumēt vēl vairāk."

Tilmens arī atzina, ka pēdējā laikā Porziņģa veselības stāvoklī neesot novērots izteikts progress.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!