Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu, 18. jūniju, kopā ar Bostonas "Celtics" kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

NBA fināla piektajā spēlē "Celtics" savu skatītāju priekšā ar 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Porziņģis pēc divu maču izlaišanas traumas dēļ šajā cīņā atgriezās laukumā. Viņš ir kļuvis par pirmo latvieti un arī Baltijas pārstāvi vēsturē, kurš ieguvis NBA čempiontitulu.

Ar 18 čempiontituliem "Celtics" nu atkal kļuvusi par NBA vēsturē titulētāko komandu. Tiesa, iepriekšējā trofeja bija vien 2008. gadā.

Par NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu tika nosaukts Džeilens Brauns.

Latviešu centrs iepriekšējās divas spēles izlaida traumas dēļ, taču piektajā mačā viņš atgriezās laukumā, cīņā iesaistoties no rezervistu soliņa. Acīmredzami ne līdz galam vesels viņš uz parketa pavadīja 16:05 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, jo realizēja abus divpunktniekus un vienu no diviem "sodiņiem", taču garām aizmeta abus trejačus. Vēl Porziņģa kontā viena atlēkusī bumba un divas piezīmes, kā arī +/- rādītājs +8.

"Celtics" uzvaru ar 31 punktu un 11 rezultatīvām piespēlēm sekmēja Džeisons Teitums, kurš pievienoja arī astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt ar 21 punktu atzīmējās Brauns, bet 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas Džrū Holidejam. Savukārt "Mavericks" sastāvā slovēnis Luka Dončičs atzīmējās ar 28 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Kairijam Ērvingam.

Foto: SofaScore

Bostonas komanda fināla piektajā spēlē kontrolēja notikumus laukumā. "Mavericks" vadībā nebija ne reizi un neapdraudēja mājinieku uzvaru. "Celtics" ar katru ceturtdaļu palielināja savu pārsvaru, otrajā puslaikā tas stabili turējās virs 20 punktiem. Kaut gan pie šādas vadības Bostonai sezonas laikā klājies dažādi, šoreiz komanda pragmatiski spēja noturēt pārsvaru un nodrošināt titulu.

Portāls "Delfi" piedāvāja NBA fināla piektā mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!