Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par leģendārā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" galveno treneri kļuvis Dž. Dž. Rediks, kurš iepriekšējos gadus bijis apskatnieks televīzijā.

Kā vēsta ESPN, abas puses vienojušās par sadarbību uz četriem gadiem.

Rediks pats kā basketbolists NBA pavadīja 15 gadus, tostarp 2021. gadā Dalasas "Mavericks" komandā uzspēlēja kopā ar latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi. Pie titula gan neizdevās tikt. Pēc tam viņš sāka karjeru kā basketbola analītiķis, izveidoja savu podkāstu, tostarp parunājot arī ar Porziņģi. Savukārt nu viņam ir savs podkāsts ar Lebronu Džeimsu, kurš tagad spēlēs tieši Redika pakļautībā.

Kā ziņo ESPN, "Lakers" vadību pārliecinājusi 39 gadus vecā Redika spēja atrast kopīgu valodu ar spēlētājiem un augstais basketbola IQ, turklāt, aplencot viņu ar augsta līmeņa palīgiem, viņš varētu ātrāk apgūt iemaņas trenera amatā. Iepriekš Losandželosas klubs piedāvāja 70 miljonu ASV dolāru un sešu gadu līgumu koledžu čempionāta leģendai Denam Hērlijam, taču speciālists no iespējas vadīt šo komandu atteicās. Pēc tam starp kandidātiem kā līderis izvirzījies tieši Rediks.

"Lakers" ar 17 čempiontituliem ir NBA visu laiku otrais titulētākais klubs - uzreiz aiz latvieša Porziņģa pārstāvētās Bostonas "Celtics", kas savu 18. kausu ieguva pirms dažām dienām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!