Foto: AFP/Scanpix/LETA

Simtiem tūkstoši fanu piektdien pa dienu pēc vietējā laika piepildīja Bostonas ielas, kur Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu parādē devās "Celtics" un arī pirmais NBA čempions Baltijā – Kristaps Porziņģis.

Pirms svinīgās parādes "Boston Garden" arēnā bija neliela "iesildīšanās", uz kuru liepājnieks iznāca gluži kā bokseris ar čempionu jostu ap vidukli. Vēlāk jau svinīgajā parādē Porziņģis bija ar Latvijas karogu, izpelnoties vienas no lielākajām ovācijām par savu atraktivitāti.

Lai gan Bostonā ir darba diena, pilsētas ielas bija pārpildītas, jo visi gribēja sveikt "Celtics" ar 18. NBA čempionu titulu. Pa Bostonas ielām "Celtics" basketbolisti, apkalpojošais personāls un visi pietuvinātie devās "pīļu amfībijās", kas ir populāra tūristu atrakcija un viena no Bostonas tūrisma atpazīšanas zīmēm.

Jau ziņots, ka Porziņģa pārstāvētā "Celtics" 2024. gada NBA finālsērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks". Tas Bostonas komandai bija 18. čempionu tituls, ļaujot kļūt par titulētāko komandu NBA vēsturē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!