Foto: LETA

Šī Latvijas basketbola izlases paaudze ir nopelnījusi iespēju piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, tomēr kvalificēties nebūt nebūs tik viegli, kā, iespējams, izskatās uz papīra. Latvieši nedrīkst nenovērtēt gaidāmos pretiniekus, jo, lai arī mērķis ir tik tuvu un iespēja tik reāla, tas var radīt citas problēmas, pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra sarunā ar portālu "Delfi" sprieda "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms un BK "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Kā Latvijas izlases kapteinis Blūms 2016. gadā piedalījās olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Belgradā, kur Latvija pusfinālā paklupa pret Puertoriko, tāpēc labi zina, cik sarežģīts ir šāda veida turnīrs. "Grupā zaudējums vēl ir piedodams, bet pusfinālā un finālā tā vairs nav. Vienā spēlē arī slota var izšaut..." Viņš norāda vēl uz kādu faktoru, proti – olimpiskais turnīrs notiek pēc klubu sezonas. "Kādam var būt formas kritums. Piemēram, Rodions jau spēlē 11. mēnesi pēc kārtas, tāpēc varbūt viņš mentāli var nebūt tajā pīķī. Noteikti savas mājas priekšrocības ļoti palīdzēs – kas zina, kad būs nākamā tāda iespēja nokļūt olimpiādē!"

Pretēji noskaņām daudzu līdzjutēju vidū, aptaujātie basketbola eksperti nav pārsteigti par sastāva izvēli, argumentējot katru no tām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!