Foto: FIBA

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien Klaipēdā ar uzvaru pār mājiniecēm uzsāka Eiropas čempionātu.

Latvijas izlase vienaudzes no Lietuvas uzvarēja ar 72:65 (22:16, 14:18, 19:11, 17:20).

Latvijas vienībā ar 26 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Enija Vīksne, bet Raina Tomašicka pievienoja deviņus punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Lietuvai 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Gerda Raulušaitīte, 18 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles – Vivjena Danguole Pupkevičūte un 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Ugne Sirtautaite.

Otrā grupas spēlē sestdien Francija ar 70:49 (17:13, 14:16, 16:11, 23:9) pieveica Slovēniju.

Latvijas komanda grupas turnīru aizvada Klaipēdā, kur A apakšgrupā svētdien spēlēs ar Slovēnijas basketbolistēm, bet otrdien mēros spēkus ar Francijas U-20 izlasi. Astotdaļfinālā būs jātiekas ar kādu no B grupas komandām – Spāniju, Portugāli, Melnkalni vai Zviedriju.

Sešas spēlētājas – Enija Paula Vīksne, Līva Liniņa, Franciska Treiliha, Raina Tomašicka, Katrīna Ozola un Luīze Sila – Eiropas U-20 čempionātā piedalījās arī pērn, kad Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas. Aleksandrai Stepanovai, Elīnai Briedei, Tīnai Grausai, Evelīnai Otto un Annai Liepiņai ir Eiropas U-18 vai U-16 čempionātu pieredze, bet Katrīna Eva Millere debitē oficiālā starptautiskā turnīrā.

Pēdējās divās pārbaudes spēlēs jūnija nogalē Latvijas U-20 izlase ar 71:51 un 70:61 pārspēja somietes, bet pirms tam piekāpās Vācijas (70:90 un 46:79), Izraēlas (71:78) un Turcijas (60:63 un 65:67) vienaudzēm.

Aigaram Neripam darbā ar izlasi palīdz Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts, Anita Mikāle un Armands Misus.

Eiropas U-20 čempionāts Klaipēdā un Viļņā norisināsies līdz 14.jūlijam.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs: Enija Paula Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija), Aleksandra Stepanova, Tīna Grausa, Luīze Sila, Evelīna Otto (visas - "TTT Rīga"), Franciska Treiliha ("Rīga Juniores"/LU), Līva Liniņa (Klaipēdas LCC, Lietuva), Katrīna Eva Millere, Anna Liepiņa (abas - "Daugavpils Universitāte"), Elīna Briede ("TTT Juniores"), Raina Tomašicka (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!