Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei spēlē ar Kamerūnu izdevās tikt pie panākuma, jo latvieši mačā veiksmīgi kontrolēja savas emocijas, pēc uzvaras preses konferencē teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā ar 72:59 uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā.

Pēc mača Banki neslēpa neapmierinātību ar tiesnešu lēmumiem šajā mačā, norādot, ka tas ierobežojis Latvijas izlases spēlētāju rotāciju.

"Es vēlos aizstāvēt spēlētājus, jo viņi to ir pelnījuši. Tas, kas mača sākumā notika ar Rolandu [Šmitu], maksāja mums daudz. Rolands spēli noslēdza ar +18, bet viņš pat nevarēja spēlēt tiesnešu lēmumu dēļ," teica Banki.

"Esmu šokēts, taču man vajadzēja saglabāt mieru un turpināt vadīt komandu. Tas ir cieņas jautājums, nedrīkst pieļaut tādas kļūdas. Viens no iemesliem kāpēc uzvarējām bija tas, ka spējām kontrolēt emocijas, neskatoties uz sliktiem tiesnešu lēmumiem," treneris turpināja.

Latvijas pretiniece izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm būs Brazīlija, ar kuru latvieši arī tikās Pasaules kausa finālturnīrā, cīnoties par vietu ceturtdaļfinālā.

"Brazīlijas treneris ir ļoti pieredzējis un ļoti labi zina, kā strādāt ar izlasi. Viņš zina, kā strādāt ar komandu tieši šādos turnīros, bet, salīdzinot ar pagājušo gadu, tās ir dažādas komandas, dažādi sastāvi un citādāki apstākļi. Mums ir mazāk kā 24 stundas, lai atgūtos pēc šī mača, kas mums prasīja visu enerģiju, bet tagad ir laiks mazai atpūtai. Esam pilnībā koncentrējušies, lai savāktu atlikušo enerģiju," teica Banki.

Artūrs Žagars izlaida spēli pret Filipīnām, taču atgriezās ierindā mačā ar Kamerūnu, pavadot laukumā nepilnas 19 minūtes.

"Šāda tipa spēles ir ļoti prasīgas un var ātri zaudēt enerģiju. Tā kā sagaidījām, Kamerūna spēlēja aizsardzību pa visu laukumu pret Žagaru. Pret Gruziju viņam bija savainojums, kas maksāja spēli pret Filipīnām. Domāju, ka veids, kā viņu šodien izmantojām, bija veiksmīgs un palīdzēja viņu pārāk nenogurdināt," izcēla treneris.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies 1936.gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!