Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei mājās notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā visi pretinieki bijuši no dažādiem kontinentiem un ar dažādiem spēļu stiliem. Izņēmums nebūs svētdien gaidāmais fināls par olimpisko ceļazīmi pret Brazīlijas valstsvienību, un latviešiem svarīgākais akcents jāturpina likt uz spēli aizsardzībā, jo tas dos iespējas uzvarēt.

Latvijas basketbolisti olimpisko kvalifikācijas turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Gruziju (83:55), bet otrajā mačā ar 80:89 piekāpās Filipīnām. Pusfinālā Latvijai pretī stājās Kamerūna, kuru izdevās pieveikt ar rezultātu 72:59. Rīgā notiekošais kvalifikācijas turnīrā fināls būs tāds, kādu daudzi prognozēja – Latvija pret Brazīliju, un abas komandas svētdien, 7. jūlijā, spēkosies pulksten 19.00. Gruzijas izlase spēlē ļoti strukturētu basketbolu, bet pēc tam Filipīnas pielietoja tā saukto "trijstūra basketbolu", kurā ir daudz kustības bez bumbas. Kamerūnas spēles stils ir fizisks, bet diezgan brīvs, jo viņiem ir zaļā gaisma uzbrukt grozam gan no distances, gan caurgājienos. Tagad Latvijas izlasei mazāk nekā 24 stundu laikā jāsagatavojas mačam pret Brazīliju, kas pēc iepriekšējās tikšanās reizes Pasaules kausā ir mainījusi savu stilu galvenā trenera Aleksandara Petroviča vadībā.

"Tas būs fināls, ceļazīme ir viena. Te vairs nav atpakaļceļa. Spēlēsim līdz asinīm un darīsim visu, kas nepieciešams. Ja vajadzēs, tad kausimies," teica Lomažs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!