Foto: FIBA

Lietuvas un Puertoriko vīriešu basketbola izlases sestdien Sanhuanā nodrošināja vietas Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā.

Pusfinālā lietuvieši ar rezultātu 88:64 (25:21, 22:17, 21;15, 20:11) pārspēja Itāliju.

Lietuviešiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Marjus Grigonis, kurš realizēja sešus tālmetienus, bet 14 punktus pievienoja Mindaugs Kuzminsks. Itālijas izlasē 15 punktus guva Danilo Galināri.

Savukārt Puertoriko ar rezultātu 98:78 (20:25, 27:14, 30:10, 21:19) guva virsroku pār Meksiku.

Turnīra saimniekiem 24 punktus guva Tremonts Voterss, bet 20 punkti bija Džordanam Hovardam. Latvijā spēlējušais Arnaldo Toro izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Aizijam Pinjeiro bija pieci punkti.

Meksikas izlasē Fabians Haimess guva 23 punktus un izcīnīja 13 bumbas zem groziem.

Katra kvalifikācijas turnīra apakšgrupu pirmās divas komandas iekļuva pusfinālos, kuru uzvarētāji svētdien cīnīsies par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Turnīrā Rīgā Latvija un Brazīlija cīnīsies par iespēju spēlēt B apakšgrupā ar Franciju, Vāciju un Japānu, Pireju un Valensijas grupu uzvarētājas attiecīgi Horvātijas-Grieķijas un Spānijas-Bahamu dueļu uzvarētājas spēlēs A apakšgrupā ar Austrāliju un Kanādu, bet Lietuva un Puertoriko dalīs ceļazīmi uz C apakšgrupu, kur jau gaida Serbija, Dienvidsudāna un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!