Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase svētdien, 7. jūlijā, "Arēnā Rīga" šīs vasaras Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas finālā ar 69:94 (11:34, 22:15, 13:23, 23:22) zaudēja Brazīlijas valstsvienībai, neiegūstot ceļazīmi uz četrgades sporta forumu.

Parīzes olimpisko spēļu turnīra grupu spēles notiks Lillē, un Brazīlijas basketbolisti B grupā cīnīsies ar Franciju, Vāciju un Japānu.

Latvijas izlasē 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Rihards Lomažs, bet pa 14 punktiem guva Rolands Šmits un Artūrs Žagars.

Brazīlijai 21 punktu guva Brunu Kaboklu, kurš realizēja 12 no 13 soda metieniem. 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Leonārdu Meindls, kurš realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem. 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Žioržinju de Paula, bet pa 12 punktiem guva Marselinju Uertass un Gi Santoss, izceļoties ar attiecīgi septiņām rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām.

Līdz pirmajiem punktiem Latvijas izlasei bija jāgaida trīs minūtes un 16 sekundes, kad tālmetienu realizēja Rolands Šmits, panākot 3:8. Pirms tam divpunktu metienu iemeta Brunu Kaboklu, bet pa trīspunktniekam - Leonārdu Meindls un Lukass Diass. Pēc Šmita āķa metiena izdevās pietuvoties līdz 9:13, bet pēc Žioržinju de Paulas tālmetiena Brazīlija panāca līdz tam lielāko pārsvaru - 20:11.

Latviešiem uzbrukumā neveicās, bet brazīlieši turpināja mest bumbu grozā. Pat Kaboklu metiens no tālmetiena līnijas savā laukuma pusē ceturtdaļas pēdējā sekundē bija precīzs, viesiem realizējot visus astoņus tālmetienus un panākot 34:11 savā labā. Brazīliešiem padevās 19:0 izrāviens... Pakaļdzīšanos ar divpunktu metienu otrajā ceturtdaļā sāka Kristers Zoriks, bet pēc Riharda Lomaža tālmetiena Latvija pietuvojās līdz 20:36. Savukārt 13. minūtē brazīlieši netrāpīja pirmo tālmetienu spēlē, garām grozam metot Didi Louzadam.

Foto: Sofascore

Turpinājumā rezultāta starpība svārstījās no 16 līdz 19 punktiem, līdz Šmits atņēma bumbu Marselinju Uertasam un pusātrajā uzbrukumā realizēja trīspunktu metienu, panākot 33:47. Otrā puslaika sākumā de Paula ar tālmetienu 24. minūtē atkal palielināja pārsvaru virs 20 punktiem - 58:37, Vitors Benite 28. minūtē ar diviem soda metieniem atjaunoja lielāko pārsvaru spēlē - 68:45, bet 57 sekundes pirms ceturtdaļas beigām ar tālmetienu panāca 71:45 pārsvaru.

Jau 25. minūtē Latvija bija sakrājusi piezīmju normu, un brazīlieši ceturtdaļā iemeta 12 no 14 soda metieniem. Ceturtajā ceturtdaļā, Latvijai pirmos septiņus punktus gūstot Artūram Strautiņam, rezultāta starpība svārstījās virs 20 punktu atzīmes, brazīliešiem nosargājot pirmajā ceturtdaļā iekrāto pārsvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Brazīlijas cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!