Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei izšķirošā cīņa par vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs sarežģījās ļoti ātri. Brazīlijas valstsvienība laukumā devās ar kaujiniecisku noskaņojumu, un to apliecināja viņu ciešā aizsardzība un fenomenālā metienu precizitāte. Tā pirmajās desmit minūtēs realizēja astoņus tālmetienus pēc kārtas, un šie ieliktie pamati izrādījās uzvaru nesošie. Kaut ko tādu bieži negadās piedzīvot, un to atzina abu komandu basketbolisti.

Brazīlijas basketbolistiem spēle pirmajās desmit minūtēs gāja no rokas. Tā realizēja ne tikai astoņus tālmetienus pēc kārtas, bet veica arī 19:0 izrāvienu. Notikumu gaitu pirmajā ceturtdaļā spilgti izdaiļoja Brunu Kaboklu realizētais tālmetiens no savas laukuma puses līdz ar beigu sirēnu. Tieši tas bija astotais precīzais trīspunktu metiens pēc kārtas brazīliešiem, un pēc tā rezultāts kļuva 34:11 Brazīlijas izlases labā.

"Kaut ko tādu nav sanācis piedzīvot bieži," atzina Uertass, kurš guva 12 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. "Dažreiz spēles aiziet šādā gultnē. Mums iepriekšējās trīs spēlēs bija neveiksmīgi pirmie puslaiki, jo mēs vienkārši nespējām realizēt metienus, bet basketbols ir procentu spēle.

Latvijas basketbola izlases vilšanos apliecina arī fakts, ka pēcspēles interviju zonā iznāca tikai trīs basketbolisti – brāļi Bertāni un Mareks Mejeris. Pārējie spēlētāji neievēroja pēcspēles interviju protokolu, nemaz neizejot cauri interviju zonai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!