Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas izlases tuvāko rezervju, U-20 izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis paziņojis komandas sastāvu, kas nedēļas nogalē sāks cīņu Eiropas čempionāta B divīzijā, cenšoties atgriezties elitē.

Starp kandidātiem ir trīs ārzemēs spēlējošie jaunieši. Jānis Jīnemanis ("Gottingen", Vācija) un Andrejs Silčonoks (Toronto Universitāte, Kanāda) auguši un trenējušies tikai ārvalstīs, bet Ernests Ločmelis šobrīd pārstāv Austrumfloridas valsts koledžu.

"Pēc četrām treniņu nedēļām un septiņām pārbaudes spēlēm kopā ar kolēģiem izvērtējām spēlētāju spēju palīdzēt komandai un pieņēmām treneru smagāko lēmumu – Robertam Vēverim un Armandam Gailišam pateicām paldies par aktīvo līdzdalību sagatavošanās procesā," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts Bagatskis. "Treniņos un pārbaudes spēlēs visi darbojās ar milzīgu vēlēšanos, kas uzbrukumā reizēm pat kaitēja. Gribējās izdarīt par daudz un par ātru, kļūdu skaits bija lielāks, nekā var atļauties. Tas attiecas uz visiem, arī uz abiem "ārzemniekiem" – Vācijā augušo Jāni Jīnemani un Kanādā dzīvojošo Andreju Silčonoku. Sagatavošanās laikā abi adaptējās komandā un pieņēma mūsu prasības spēlēt organizētu basketbolu. Abus raksturo agresivitāte, ko jācenšas virzīt, kontrolēt."

"Treniņos mērķtiecīgi gatavojamies spēlei ar Horvātijas izlasi, kas izskatās pēc visa turnīra favorītes. Ar fiziski jaudīgiem, meistarīgiem spēlētājiem katrā pozīcijā. Pirmais uzdevums – mentāli sagatavoties cīņai. Spēles disciplīna un pamatotas darbības uzbrukumā, kā arī agresivitāte un nekaunība aizsardzībā – ja tas būs, varam būt spēlē ar jebkuru pretinieku," piebilst Bagatskis.

Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs sāksies piektdien, Latvijas komandas pretinieki grupas turnīrā būs Horvātijas (sestdien, 13. jūlijā, plkst.15:30), Somijas (svētdien, 14. jūlijā, plkst.20:30), Slovākijas (otrdien, 16. jūlijā, plkst.15:30) un Šveices (trešdien, 17. jūlijā, plkst.15:30) basketbolisti. Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par ceļazīmēm uz A divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!