Foto: AP/Scanpix/LETA

Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) un pasaules sieviešu basketbola jaunā zvaigzne Keitlina Klārka trešdien, 17. jūlijā, laboja rezultatīvo piespēļu rekordu.

Pēdējā spēlē pirms "olimpiskā loga" Klārka izdarīja 19 rezultatīvas piespēles, tomēr viņas pārstāvētā vienība Indianas "Fever" ar 93:101 piekāpās Dalasas "Wings".

Iepriekšējais rekords – 18 rezultatīvas piespēles – tika sasniegts 2020. gada 31. augustā un to paveica Kortnija Vanderslūta. Viņa savu sasniegumu atkārtoja 2021. gada 28. septembrī.

2024. gada WNBA drafta pirmais numurs Klārka zaudētajā spēlē guva 24 punktus un bija līdzdalībniece 66 punktu gūšanā, kas arī ir jauns WNBA rekords. Klārka ir tikai otrā basketboliste WNBA vēsturē, kura savā debijas gadā vairākās spēlēs guvusi vai bijusi līdzdalībniece 50 un vairāk punktu gūšanā.

Klārka sasniegusi arī savu personisko rekordu basketbolā, jo NCAA spēlēs viņas labākais sasniegums bija 18 rezultatīvas piespēles, bet WNBA spēlēs viņas labākais sasniegums bija 13 rezultatīvas piespēles.

Klārka tāpat tagad kopā ar pieminēto Vanderslūtu ir vienīgās WNBA spēlētājas, kurām izdevies vienā spēlē gūt vismaz 20 punktus un izdarīt vismaz 15 rezultatīvas piespēles. Klārka arī ir tikai otrā basketboliste WNBA vēsturē, kurai sezonas laikā vismaz trīs spēlēs izdevies gūt vairāk nekā 20 punktus un izdarīt vairāk nekā desmit rezultatīvas piespēles.

Sieviešu basketbola jaunā zvaigzne ir pirmā WNBA debitante un tikai devītā spēlētāja līgas vēsturē, kurai vienā sezonā izdevies gūt vismaz 400 punktus un izdarīt vismaz 200 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!