Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlase kvalifikācijas turnīrā Puertoriko šovasar nespēja iegūt ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Kā atklājis lietuviešu žurnālists Andrus Tapins, basketbolisti šajā turnīrā uzdzīvojuši, kas varētu būt ietekmējis arī viņu sniegumu laukumā.

Lietuvas basketbolisti jūlija sākumā kvalifikācijas turnīra finālā piekāpās Puertoriko valstsvienībai un netika uz olimpiskajām spēlēm. Pēcāk amatu zaudēja valstsvienības galvenais treneris Kazis Maksvītis.

Savukārt Tapins savā "Facebook" profilā raksta, ka pēc otrās spēles grupu turnīrā pret Kotdivuāru, ko izdevās uzvarēt, spēlētāji viesnīcā vienā no numuriņiem sākuši ballīti. Tajā piedalījušies četri vai pieci basketbolisti, viņi lietojuši alkoholu, esot norisinājušās arī pāris fiziskas aktivitātes, kā rezultātā viens no jaunākajiem komandas pārstāvjiem salauzis viesnīcas televizoru.

Nākamajā dienā pēc liecinieku sacītā šie basketbolisti izskatījušies slikti, taču pusdienās lepni par saviem piedzīvojumiem stāstījuši citiem. "Par to uzzinājis arī Maksvītis, kamēr Lietuvas izlases delegācijas pieredzējušākie pārstāvji bija noraizējušies, jo zina - tas nākamajās dienās var atspēlēties. Tā arī notika," atzīst Tapins, pieminot zaudējumu Puertoriko.

Tikmēr Lietuvas izlases kapteinis Mindaugs Kuzminsks uzsvēris, ka neviens basketbolists nav lietojis alkoholu pirms kāda no mačiem vai pat vairākas dienas iepriekš. Tiesa, savu atbildi viņš žurnālistam sniedzis pēc krietna apdomāšanās brīža vairāku stundu garumā.

Lietuvas Basketbola federācija solījusies veikt izmeklēšanu. Tiesa, organizācijas prezidents Vids Gedvils apšaubījis šādu informāciju, akcentējot, ka spēlētāji ir profesionāļi, kuri smagi strādājuši, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!