Foto: Mārtiņš Goldbergs, "Krastu mačs"

Vakar Esplanādē pie Raiņa pieminekļa notikušajā komandu izlozē noskaidrotas Daugavas labā un kreisā krasta vienības, kas 17. un 18. augustā dosies laukumā jubilejas XV diennakts basketbola turnīrā "Krastu mačs". Laukumā dosies gan profesionāļi, gan aktieri, mūziķi, aktrises, politiķi, influenceres un labākās Latvijas amatieru basketbola komandas.

"Ja man pirmajā reizē kāds teiktu, ka arī pēc 15 gadiem pulcēsimies preses konferencē un izlozē, man tas liktos nereāli. Ar katru gadu augam un attīstāmies. Šoreiz galveno paldies gribu teikt visiem "Krastu mača" organizatoriem, kas ir milzīga komanda – praktiski nemainīga gadu no gada. Esam tikuši galā ar dažādiem apstākļiem un vienmēr gatavi sarīkot īstus sporta svētkus," pasākumam veltītajā preses konferencē uzsvēra "Krastu mača" idejas autors un organizatoru komandas līderis Edgars Jaunups. "Nekas no šī visa nebūtu iespējams arī bez spēlētājiem, kas katru gadu vēlas būt daļa no šī vērienīgā pasākuma. Man ir īpaši liels prieks par "Krastu maču" tieši tāpēc, ka tas vērš uzmanību domāt par to, ka mums kā Latvijas sabiedrībai ir vairāk jākustas. Mēs darām ļoti labu darbu sabiedrības veselības stiprināšanā, iedvesmojot cilvēkus vairāk kustēties, parādot, ka svētkus var nosvinēt arī ar sportiskām aktivitātēm."

Viens no "Krastu mača" rīkotājiem un vadītājiem Renārs Zeltiņš tikmēr ieskicēja šogad gaidāmā pasākuma programmu: "17. augustā viss ierasti sāksies ar tālmetienu konkursu un pirmo "VEF Rīga" spēli, turpināsim ar "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" nozīmīgās TTT spēles izspēli dzīvajā, kurā tā laika spēļu formās piedalīsies Latvijas izlases spēlētājas un aktrises. Pirmais vakars noslēgsies ar aktrišu, aktieru un mūziķu spēlēm, savukārt otro dienu pabeigs influenceru un "TikTok" personību savstarpējā spēkošanās, kā arī politiķu spēle. Šajā gadā mūs ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs "Patrisha", "Kautkaili", "OLAS" un repa scēnas smaragds "Wiesulis". Lielākais jaunums izklaides žanrā ir tas, ka "Krastu mačam" beidzot būs sava himna, ko radījusi apvienība "Bujāns", to izpildot svētku atklāšanas performancē. Viss 18. augustā noslēgsies ar jubilejas svētku kūku."

Kā ierasts, tieši "Krastu mačā" notiks LBL čempionvienības "VEF Rīga" pirmā sezonas spēle, spēkojoties ar "Ghetto Games" komandu. Tāpat laukumā dosies aktieri, mūziķi, aktrises, politiķi, influenceres un labākās Latvijas amatieru basketbola komandas. Izlozē tika noskaidroti pārējie turnīra dalībnieki: "Vēl vienu jau var", "RAGS 5x5", "RTU", "Taverna/Komercveiksmes", "Pirtnieki", "Blice", "RĪGAS PIRTNIEKI", "Sapiens", "1. tramvaja galapunkts", "Magebit", "Sandramebeles.lv", "Printify Ballers", "BK Snoopijs", "Akciju Sabiedrība" un "Bakers". Pilns Daugavas komandu sastāvs, spēļu laiki un pasākuma programma būs pieejama oficiālajā turnīra mājaslapā.

Tāpat kā iepriekšējos divos gados arī šogad pasākumā ar devīzi "Par gaismas uzvaru!" tiks vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam. "Krastu mača" vizuālās identitātes autors ir mākslinieks Kristians Brekte. Turnīru rīko sadarbībā ar "VEF Rīga" un Rīgas valstspilsētas pašvaldību, un pasākumu atbalsta Rīgas brīvostas pārvalde.

"15 gadi – tas ir daudz jebkuram pasākumam. Šis ir fantastisks pasākums Rīgas svētku ietvaros," norādīja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš. "Mēs vienmēr esam bijuši kopā ar "Krastu maču", kas parāda mūsu un jūsu stabilitāti." AAS "Balta" apdrošināšanas atlīdzību direktors Ingus Savickis piekrita, ka šī visiem rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem ir fantastiska iespēja izkustēties un sagādāt sev pozitīvas emocijas. "Nemainīga ir tradīcija, kas mums ir ļoti svarīga – divu eiro ziedojums par katru iemesto punktu. Karš turpinās un mūsu ziedojums Ukrainai "Krastu mača" laikā paliek nemainīgs. Aicinu visus samest daudz punktu, lai arī mūsu ziedojums būtu pēc iespējas lielāks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!