Foto: AP/Scanpix/LETA

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences spēcīgākajiem klubiem Filadelfijas "76ers" ir ieinteresēts latvieša Dāvja Bertāna iegūšanā, ceturtdien ziņoja medija The Philadelphia Inquirer" žurnālists Kīts Pompijs.

Filadelfijas komandai pašlaik sastāvā vēl ir divas brīvas vietas, un iepriekš kluba prezidents Derils Morijs paudis, ka viņš vēlas pataupīt vienu pozīciju līdz jaunās sezonas sākumam oktobrī, tā kā "76ers" lūkojas pēc vismaz viena papildinājuma.

Pompijs ziņo, ka "76ers" varētu pastiprināt tieši spēka uzbrucēja pozīciju, tam atalgojumā atvēlot līgas veterāna minimumu. Kā potenciālie kandidāti tiek piesaukti Markuss Moriss un 31 gadu vecais Bertāns, kurš jūnijā tika atbrīvots no Šarlotas "Hornets" un kļuva par brīvo aģentu.

Iepriekšējo sezonu Bertāns pavadīja Oklahomasitijas "Thunder" un "Hornets" komandās, kuru rindās tālmetienus realizēja ar 38% precizitāti. Savas karjeras laikā viņš spēlējis arī Sanantonio "Spurs", Vašingtonas "Wizards" un Dalasas "Mavericks" vienībās. Uzbrucējs NBA karjeras laikā vidēji guvis 7,7 punktus.

Interesi par Bertāna pakalpojumiem šovasar izrādījusi vēl viena spēcīga Austrumu konferences komanda Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!