Foto: LETA

Septembra vidū pirms Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas un pirms Baltijas volejbola līgas sezonu sākuma "Arēnā Rīga" notiks "Fracht" Baltijas superkausa izcīņa gan basketbolā, gan volejbolā. Basketbola turnīrā piedalīsies divas Latvijas un divas Lietuvas komandas, bet volejbola sacensībās spēlēs divas Latvijas un divas Igaunijas komandas.

Par Baltijas Superkausu basketbolā cīnīsies pagājušās sezonas abas Latvijas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Rīgas Zeļļi", kā arī divas Lietuvas komandas – Eiropas kausa izcīņas dalībnieces, Lietuvas bronzas medaļniece Panevēžas "Lietkabelis" un ambiciozais Viļnas "Wolves".

"Vēl nesen dzīvojām līdzi Latvijas basketbola olimpiskajām cerībām, bet basketbola dzīve turpinās un ar lielu prieku mūsu līdzjutējiem piedāvājam nākamos unikālos sporta svētkus – tiksimies "Arēnā Rīga" FRACHT Baltijas Superkausa izcīņā! Būs aizraujošas kaimiņu cīņas basketbola laukumā starp Latvijas un Lietuvas klubiem," saka Latvijas Basketbola līgu direktors Salvis Mētra.

Turnīra pirmajā dienā, sestdien, 14. septembrī, notiks pusfināla spēles: plkst. 17:00 "Rīgas Zeļļi" – Panevēžas "Lietkabelis", plkst. 20:00 "VEF Rīga" – Viļnas "Wolves". Bet svētdien, 15. septembrī, plkst. 14:00 spēle par 3. vietu, plkst. 20:00 sāksies finālspēle.

Savukārt Baltijas Superkausā volejbolā piedalīsies Latvijas čempioni Jēkabpils "Lūši" un turnīra mājiniece "Robežsardze/Rīga", kā arī astoņkārtēji Baltijas līgas, pašreizējie Igaunijas čempioni Tallinas "Selver/TalTech" un pieckārtējie Baltijas līgas čempioni, pērnās sezonas finālisti "Bigbank Tartu".

"Sadarbībā ar SIA "Fracht" un citiem mūsu atbalstītājiem, pēc deviņu gadu pārtraukuma, atdzīvinām Baltijas Superkausa ideju, lai noskaidrotu stiprāko klubu pirms gaidāmās sezonas. Klubu volejbolam tā būs debija "Arēnā Rīga". Prieks, ka sporta līdzjutējiem būs iespēja baudīt augstākās raudzes sporta pasākumu. Gan sestdien, gan svētdien notiks konkursi, priekšnesumi un izklaides pasākumi, tāpēc gaidīsim visus klātienē, lai kopā baudītu sporta svētkus un atbalstītu savus favorītus," saka Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis un idejas autors Kārlis Volodins.

Volejbola turnīru, sestdien 14. septembrī, atklās un pusfināla spēles plkst.11:00 savā aizvadīs Igaunijas komanda "Selver/TalTech" spēkojoties ar "Bigbank Tartu", bet plkst.14:00 sacentīsies Latvijas komandas "Jēkabpils Lūši" pret "Robežsardze/Rīga". Svētdien, 15. septembrī, cīņas vietu sadalījumu un čempiona titulu: plkst.11:00 spēle par 3. vietu, bet plkst.17:00 lielais fināls, kurā noskaidros Superkausa ieguvējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!