Foto: FIBA

Bosnijas un Hercegovinas Basketbola federācija nonākuši pamatīgā finanšu krīzē, kas apdraud komandas dalību 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Kā vēsta bosniešu portāls "Sport Klub", federācija viesnīcai "Ilidza" ir parādā ievērojamu summu, turklāt saistības ar to neatrisinātas esot jau 13 gadus. Ar lieliem izaicinājumiem organizācija saskārusies tieši pēdējo divu mēnešu laikā, jo bloķēts tās bankas konts. "Neskatoties uz to, mūsu birojs ir darījis visu iespējamo, lai mēs tiktu pāri šai krīzei. Esam spējuši savas nacionālās komandas aizsūtīt uz treniņnometnēm un čempionātiem, kas ir liels sasniegums, ņemot vērā mūsu finansiālās problēmas," pirmdien preses konferencē teica federācijas ģenerālsekretārs Dževdo Alihodžičs.

Organizācija viesnīcai ir parādā aptuveni 168 000 eiro, turklāt sarunas par vairākiem maksājumiem izjukušas, jo "Ilidza" naudu vēlas saņemt uzreiz. Federācijai tādas summas neesot un arī nebūšot. Alihodžičs atklāja, ka briesmās ir Bosnijas un Hercegovinas izlases novembrī gaidāmie kvalifikācijas mači pret Horvātiju. Ar vienu uzvaru divās spēlēs bosnieši savā grupā ir otrajā vietā.

"Ar bloķētiem kontiem mēs nevaram piedalīties šajās spēlēs. Man jābūt godīgam - ja neatrisināsim šo problēmu, ir liels jautājums, vai piedalīsimies. Tā ir nopietna problēma, mēs šiem mačiem nevaram pat sagatavoties," atzina funkcionārs.

Iepriekš Bosnija un Hercegovina piedzīvoja problēmas jau pirms 2022. gada Eiropas čempionāta, kad tā pēdējā brīdī tika pie naudas, lai startētu finālturnīrā. Savukārt 2025. gada turnīrs daļēji notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!