Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Bostonas "Celtics" varētu iegādāties pasaulē otrais turīgākais cilvēks Džefs Bezoss, vēsta apskatnieks Bils Simonss.

"Celtics" ar šo vasaru nonākusi pārdošanā, jo vien pāris nedēļas pēc 18. NBA čempiontitula izcīnīšanas kluba vairākuma akciju īpašnieki "Boston Basketball Partners LLC" paziņoja, ka vēlas pārdot visas savas akcijas.

Simonss ziņo, ka ikoniskā kluba iegādā ieinteresēts esot "Amazon" dibinātājs Bezoss. Viņa vērtība tiek lēsta nedaudz zem 200 miljardiem ASV dolāru, un viņš būtu turīgākais kluba īpašnieks līgā. Iepriekš gatavību iesaistīties akciju pirkšanā pauda arī pašreizējais "Celtics" līdzīpašnieks Stīvs Pagluka.

Pēc "Forbes" aplēsēm Bezosa bagātība ir 196,7 miljardi dolāru, kas viņu pasaulē bagātāko cilvēku sarakstā ierindo otrajā vietā aiz "Tesla" un "SpaceX" dibinātāja Īlona Maska. Simonss ziņo, ka NBA vēlas, lai "Celtics" tiktu pārdota par aptuveni sešiem miljardiem dolāru. Pārdošanas process varētu sākties šī gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!