Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc zelta iegūšanas Parīzes olimpiskajās spēlēs Stīvs Kers vairs nedomā pildīt ASV basketbola izlases galvenā trenera pienākumus, ziņo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Marks Steins.

Sagaidāms, ka par Kera aizvietotāju kļūst Maiami "Heat" galvenais treneris Ēriks Spolstra vai Tairons Lū no Losandželosas "Clippers". Abi bija Kera palīgi Parīzes spēlēs.

Četrkārtējs NBA čempions kopā ar Goldensteitas "Warriors" komandu Kers ASV izlases treneru kolektīvam pievienojās 2016. gadā pēc olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kad kļuva par leģendārā Grega Popoviča asistentu. Šos pienākumus viņš pildīja arī Tokijas spēlēs, palīdzot komandai izcīnīt zeltu, bet pēc tam izpelnījās paaugstinājumu, jo Popovičs savu amatu atstāja.

Kera vadībā ASV basketbolisti pērn piedzīvoja vilšanos Pasaules kausā, paliekot vien ceturtajā vietā, taču uz Parīzi spēja nokomplektēt spēcīgu komandu ar Lebronu Džeimsu, Kevinu Durantu un Stefanu Kariju. Valstsvienība uzvarēja visās sešās cīņās un guva kārtējo zeltu. Kerijs pievienojās Popoviča, Rūdijam Tomdžanovičam, Lenijam Vilkensam un Čakam Deilijam kā vienīgie treneri, kuri savas ieguvuši NBA čempiontitulu un olimpisko zeltu.

Nākamajam ASV izlases galvenajam trenerim būs komanda jāved pretī zeltam 2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs. Spolstra kopā ar "Heat" sešas reizes sasniedzis NBA finālu un izcīnījis divus čempiontitulus, bet viņa uzvaru/zaudējumu bilance ir 750-527 (58,7%). Savukārt Lū tā ir 312-217 (59%), bet kopā ar Klīvlendas "Cavaliers" viņš ieguva titulu 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!