Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm bijusi tuvu, lai Lasvegasā uzspēlētu pret "Big3" līgas komandu, taču pēdējā brīdī iecerētais nojucis, podkāstā "Copes Frekvence" atklāja Nauris Miezis.

Parīzes olimpisko spēļu laikā "Big3" līgas dibinātājs, reperis "Ice Cube" bravūrīgi norādīja, ka šī turnīra komanda ir gatava spēlēt pret nākamajiem olimpiskajiem čempioniem, un piedāvāja 100 000 ASV dolāru lielu honorāru. Tobrīd galvenā favorīte uz titulu bija Latvija, kas krāja uzvaru pēc uzvaras, tomēr tā piedzīvoja neveiksmi pusfinālā, un beigās par olimpisko čempioni kļuva Nīderlande.

"Pastāstīšu mazu noslēpumu - "Big3" līga mums piedāvāja spēlēt pirms olimpiskajām spēlēm. Protams, tas ir cits sporta veids, tur ir citi noteikumi. Viņi mums piedāvāja, bet mēs - tā kā piekritām. Bijām tuvu lidojumam, spēlēm vajadzēja notikt Lasvegasā. Tomēr viņi paši, nezinu - "noraustījās", kaut kas notika, un atcēla. Tagad, redz, viņi atkal ir bravūrīgi," smējās Miezis.

Pēcāk jaunie olimpiskie čempioni Nīderlandes basketbolisti pieņēma "Ice Cube" izaicinājumu, taču strikti pret mača aizvadīšanu bija Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

""Big3" ir izbijuši profesionāļi un lieli NBA uzvārdi. Pēc līgas noteikumiem būtu grūti viņus apspēlēt, bet pēc FIBA noteikumiem - domāju, viņiem nebūtu nekādu variantu," sprieda Miezis. "Tur spēlē līdz 51 punktam, tur ir četrpunktu metieni, ja aizmet garām vai pārķer - uzreiz vari mest no groza apakšas. Tu tur neesi konstantā sprintā, tur ir pauzes un atpūta. Tas maina visu spēli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!