Foto: Rīgas zeļļi

Par Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas (LIBL), kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) ģenerālsponsoru kļuvis "Optibet Sporta bārs", tāpēc 2024./2025. gada sezonā apvienotās līgas nosaukums būs "Optibet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līga, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

"Jaunā sezona sāksies ar lielām pārmaiņām un jaunu vizuālo identitāti, jo par līgas ģenerālsponsoru ir kļuvis "Optibet Sporta bārs". Esmu gandarīts, par iespēju sadarboties, un redzu, kā kopā ar jauno ģenerālsponsoru līga spēs augt un attīstīsies. Jauno sezonu gaidu ar nepacietību," teica Latvijas basketbola līgu direktors Salvis Mētra. "No klubiem saņemam cerīgus jaunumus un sagaidu, ka sezonas laikā redzēsim daudz aizraujošas augsta līmeņa spēles un, pēc gada pārtraukuma, finālsērijā redzēsim arī vismaz vienu Latvijas komandu."

Igaunijas basketbola līgu direktors Henri Ausmā pauda prieku, ka šosezon Latvijas – Igaunijas Basketbola līga uzsāks jau savu septīto sezonu. "Pagājušās sezonas rādītāji apliecināja, ka apvienotā līga kopā ar klubiem aug. Ar nepacietību gaidu, ko nesīs jaunā sezona sadarbībā ar zīmolu "Optibet"," viņš sacīja.

2024./2025. gada sezonā LIBL sāksies 20. septembrī ar Latvijas komandu dueli – "Valmiera Glass/ViA" spēkosies pret aizvadītās sezonas bronzas medaļniekiem BK "Liepāja". Šobrīd plānots, ka izslēgšanas spēles sāksies marta beigās, savukārt jaunās sezonas līgas čempionu noskaidrosim aprīļa vidū.

2024./2025. gada sezonā Optibet Latvijas – Igaunijas Basketbola līgā spēlēs 15 komandas. Latvija pārstāvēs tās pašas septiņas vienības, kas startēja pērn: valsts čempioni un apvienotās līgas bronzas medaļniece "VEF Rīga", "Rīgas Zeļļi", BK "Ventspils", BK "Liepāja", BK "Ogre", "Valmiera Glass/ViA" un "Latvijas universitāte". Savukārt, Igaunijas pusē redzēsim apvienotās līgas vicečempioni Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ülikool Maks&Moorits", "Utilitas Rapla", "Pärnu Sadam", Tallinas "TalTech", "Keila Coolbet", "Viimsi" un debitanti "Keila KK".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!