Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar olimpiešiem Franci Lāci un Zigmāru Raimo, kā arī Kārli Apsīti un Kristapu Gludīti sastāvā ceturtdien Vīnē notiekošā Eiropas kausa izcīņā piedzīvoja divus zaudējumus un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Dramatisks zaudējums Lielbritānijai

Vispirms Latvijas basketbolisti D apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 20:21 piekāpās Lielbritānijai, kas aizvadīja savu otro spēli turnīrā. Pirms tam Lielbritānija ar rezultātu 14:21 zaudēja Francijai.

Latvijas basketbolisti bija vadībā lielāko spēles daļu, un vienā brīdī viņiem bija pat piecu punktu pārsvars (11:6). Nepilnas četras minūtes pirms spēles laika beigām Latvija bija viena tālmetiena attālumā no uzvaras (19:16). Tad briti iemeta tālmetienu, bet Gludītis guva punktu caurgājienā. Galotnē Lielbritānija nospēlēja aukstasinīgāk, trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas un izrāva uzvaru.

Latvijas izlasē Gludītis guva desmit punktus, bet Lācis sakrāja septiņus punktus un četras atlēkušās bumbas. Pretiniekiem ar 12 punktiem izcēlās Evans Volšs.

Sagrāve pret Franciju

Latvijas basketbolisti D grupas otrajā mačā ar rezultātu 15:21 kapitulēja Francijai un izstājās no turnīra.

Francijas basketbolisti mača sākumā ar augstu precizitāti realizēja tālmetienus, un Latvija nonāca iedzinējos ar rezultātu 2:7. Spēles ritmu latvieši atrast nespēja arī nākamajās epizodēs, un deficīts pieauga līdz septiņiem punktiem. Kad bija nospēlēta puse spēles laika, Lācis ar tālmetienu Latviju pietuvināja līdz 9:12.

Raimo guva vēl vienu punktu, tomēr Francija atkal atguvās, izkārtoja labus metienus, bet tad pēc Lāča nesportiskās piezīmes Francija ar soda metieniem atguva sešu punktu pārsvaru. Galotnē latviešiem kļūdas krājās viena pēc otras, tāpēc paveikt iespaidīgu atspēlēšanos neizdevās.

Lācis izcēlās ar deviņiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, Gludītis guva četrus punktus, bet Apsītis sameta divus punktus. Francijas komandas labā pa astoņiem punktiem guva Franks Segela un Rafaels Vilsons.

Līdz ar to Francija un Lielbritānija, sestdien, 24. augustā, tiksies ar kādu no B apakšgrupas komandām (Horvātija, Lietuva, Šveice), bet Latvijai turnīrs noslēdzies.

A apakšgrupā spēlēs Serbija, Spānija, Vācija, bet C apakšgrupā Austrija, Azerbaidžāna, Nīderlande.

Eiropas kausa izcīņā startē arī Latvijas sieviešu izlase, un tās sastāvā būs Marta Leimane, Paula Mauriņa, Marta Miščenko un Ketija Vihmane.

D apakšgrupas turnīrā piektdien, 23. augustā, pulksten 13.25 spēle ar Ungārijas komandu, pulksten 16.50 – ar Nīderlandes vienību.

Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, un sestdien, 24. augustā, tiksies ar kādu no B apakšgrupas komandām (Polija, Rumānija, Vācija).

Sieviešu turnīra A apakšgrupā spēlēs Francija, Itālija un Ukraina, C apakšgrupā – Austrija, Azerbaidžāna un Spānija.

Latvijas vīriešu komanda 2017. gadā ieguva Eiropas čempionu titulu, un pēc tam izcīnījusi arī sudraba (2018., 2022.) un bronzas (2023.) medaļas. No pašreizējā sastāva Eiropas čempionātu medaļu pieredze ir Francim Lācim un Zigmāram Raimo (2023. gadā), savukārt pašreizējā sastāvā komanda pērn uzvarēja Eiropas spēļu turnīrā.

Sieviešu izlases labākais sasniegums – 3. vieta 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!