Foto: Kadrs no video

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase piektdien Vīnē notiekošajā Eiropas kausa izcīņas pirmajā spēlē izcīnīja dramatisku uzvaru un pēcāk nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas 3x3 basketbolistes Marta Leimane, Paula Mauriņa, Marta Miščenko un Ketija Vihmane D apakšgrupas mačā ar rezultātu 16:14 pārspēja Ungārijas komandu, uzvaru nodrošinot ar metienu pēdējā sekundē.

Spēles sākums abu komandu izpildījumā bija diezgan līdzīgs, bet Latvijai vadību deva Leimanes tālmetiens. Turpinājumā ar punktu gūšanu neveicās gan latvietēm, gan ungārietēm, bet tad latvietes ieguva vadību ar 6:3. Latvijas basketbolistes turējās vadībā arī turpinājumā. Ungārietes ar tālmetienu deficītu samazināja līdz vienam punktam, bet uzreiz Leimane atbildēja ar savu metienu no distances. Leimane turpināja gūt punktus, bet tad tika pieļautas pāris kļūdas, ko pretinieces izmantoja pārsvara sadeldēšanai (14:13).

Vihmane tika pie diviem soda metieniem un varēja atjaunot trīs punktu pārsvaru, tomēr abi metieni lidoja garām. Ungārietes izlīdzināja rezultātu, bet tad Vihmane līdz ar beigu sirēnu trāpīja tālmetienu ar augstu trajektoriju, nodrošinot Latvijai uzvaru.

Savukārt pēc tam otrā apakšgrupas mačā 13:19 zaudēja pašreizējām čempionēm Nīderlandei.

Abas komandas cīņu sāka spraigi un cīnījās punkts punktā, bet pie 4:4 nīderlandietes iemeta tālmetienu un panāca divu punktu vadību. Latvietes bija spiestas ņemt pārtraukumu. Tas gan nelīdzēja, jo pēc tam Nīderlande ar diviem metieniem zem groza apakšas atrāvās līdz 8:4.

Nīderlandei gan bija lielas problēmas ar soda metieniem, un Vihmane ar diviem precīziem "sodiņiem" pietuvināja latvietes līdz 7:8. Spēle turpinājās līdzvērtīgi, turklāt Miščenko ar raidījumu zem groza apakšas panāca neizšķirtu (11:11). Latvijas piezīmju problēma Nīderlandei turpinājumā ļāva gūt sešus punktus pēc kārtas, un beigās pašreizējās Eiropas čempiones nosargāja uzvaru.

Divām labākajām D grupas vienībām iekļūstot ceturtdaļfinālā, pirmo vietu ar divām uzvarām izcīnīja Nīderlande, otrā ar vienu uzvaru divās spēlēs bija Latvija, bet Ungārijai ar diviem zaudējumiem turnīrs ir beidzies.

Ceturtdaļfinālā sestdien Latvijas izlase tiksies ar Poliju, kas uzvarēja B grupā.

Latvijas sieviešu izlases labākais sasniegums Eiropas čempionātā ir trešā vieta 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!