Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ir galvenā pretendenta uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu arī nākamajā sezonā, vērtē ietekmīgā medija ESPN eksperti.

"Celtics" šīs vasaras sākumā izcīnīja savu 18. čempiontitulu, kad finālsērijā ar 4-1 pieveica Dalasas "Mavericks". Savukārt šonedēļ ESPN apskatnieki izteica savas vasaras prognozes jaunajai sezonai. Viņi uzskata, ka Bostonas vienība joprojām būs neapturams spēks Austrumu konferencē un sasniegs NBA finālu.

""Celtics" nākamajā sezonā būs visi kodola spēlētāji, ieskaitot milzīgu līgumu noslēgušo Džeisonu Teitumu, Džeilenu Braunu, Deriku Vaitu, Elu Horfordu un Džrū Holideju. Tiesa, dārgais sastāvs un potenciālā kluba pārdošana var nedaudz piebremzēt šo dinastiju. Taču tik un tā Bostona ir nomācoši favorīti, lai atgrieztos NBA finālā, bet kas to var apturēt ceļā pretī 19. titulam?" jautā ESPN.

"Celtics" savu ekspertu aptaujā par galvenajiem favorītiem austrumos ieguvuši 98 punktus, kamēr tuvākajiem sekotājiem Filadelfijas "76ers" un Ņujorkas "Knicks" ir attiecīgi vien 39 un 38 punkti. Filadelfija vicelīderes pozīcijā izvirzījusies pēc zvaigznes Pola Džordža nolīgšanas, turklāt nākamais solis jāgaida arī no daudzsološā Tairīsa Maksija. Turklāt komandā ir arī Džoels Embīds.

Tikmēr rietumos par galveno favorīti tiek uzskatīta talantīgā Oklahomasitijas "Thunder", kurai ar jauno, bet prasmīgo sastāvu tiek prognozēta spoža nākotne. Tieši šai komandai ESPN apskatnieki prognozē vietu NBA finālā, kur gan tik un tā nāksies piekāpties Bostonas "Celtics" priekšā.

"Bostonai ir viss nepieciešamais, lai kļūtu par nākamo NBA dinastiju - Brauns un Teitums ir divas zvaigznes perimetrā, Holidejs un Vaits ir elites aizsargi, bet Porziņģis ir murgs pie sedzēju mainīšanās, kamēr Horfords ir daudzpusīgs garais spēlētājs," akcentē ESPN. "Viņu ceļā gan varētu stāties nākamais līgas MVP. Šejs Gildžess-Aleksandrs jau pagājušās sezonas balsojumā bija otrais, viņam ir tikai 26 gadi, bet "Thunder" ir ceļā uz to, lai daudzus gadus cīnītos par čempiontitulu. Mūsu eksperti gan Bostonu vērtē kā pārliecinošu favorīti, taču Oklahoma noteikti trokšņos izslēgšanas turnīrā."

ESPN analītiķi Bostonai dod 82 punktus, kamēr "Thunder" - 37. Tālāk ar 18 punktiem ir "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!