Foto: Renārs Koris/LBS

Otrdien, 27. augustā, ar svinīgu pasākumu "AB Dambī" sākta viena gada atskaite līdz FIBA "Eurobasket 2025", kas norisināsies Rīgā.

2025. gada Eiropas čempionāta jeb "EuroBasket 2025" simbola atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns un Rīgas Domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Pasākumā bija iespējams redzēt arī trofeju par ko cīnīsies Eiropas labākās basketbola nacionālās izlases.

"Iespēja rīkot FIBA "EuroBasket2025" ir balva visai Latvijas basketbola sabiedrībai, kas gadiem ilgi kopusi basketbola tradīcijas, nodrošinot pēctecību un iesaistot aizvien jaunas paaudzes. Balva Latvijas līdzjutējiem, kas pratuši sarīkot svētkus Stambulā, Džakartā un Manilā, nopelnot tiesības tādus izbaudīt arī pašu mājās," teica Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis. "Latvijas Basketbola savienība jau 20 gadus regulāri veiksmīgi rīkojusi Eiropas un pasaules čempionātus dažādās vecuma grupās, uzkrājot lielu pieredzi un autoritāti starptautiskajās basketbola aprindās. Paldies valdībai un Rīgas pašvaldībai, kas atbalstījušas LBS iniciatīvu un sekmē sagatavošanās darbus, lai lielās sacensības varētu noritēt veiksmīgi."

Valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns atcerējās, ka jau 2015. gadā Eiropas čempionāts Rīgā bija lielisks pasākums ar kolosālu atmosfēru gan arēnā, gan arī Rīgā. "Mēs tiešām to izbaudījām. Šo 10 gadu laikā gan mēs komanda, gan fani, gan basketbola sabiebrība kopumā esam ievērojami auguši un es ļoti ceru uz lieliem basketbola svētkiem ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā. Spēlēs fanu balsis spēj pārsniegt 100dB skaļumu un šajos mirkļos atmosfēra Arēnā ir kaut kas īpašs. Mūsu fani ir parādījuši, ka ir pārliecinoši labākie pasaulē. Ceru, ka visi kopā sasniegsim kaut ko taustāmu," norādīja Bertāns.

FIBA "EuroBasket2025" finālturnīrs notiks no 2025. gada 27. augusta līdz 14. septembrim, tajā piedalīsies 24 komandas, kas pirmajā posmā tiks sadalītas četros sešniekos. Pa vienam grupas turnīram notiks Rīgā (A grupa), Tamperē (Somija, B grupa), Limasolā (Kipra, C grupa), un Katovicē (Polija, D grupa).

Pa četrām labākajām komandām kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kurā būs četras kārtas – astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un finālspēles par bronzas medaļām un čempionu kausu.

Tāpat 27. augustā sākās Latvijā un trīs pārējās rīkotājvalstīs sākās biļešu tirdzniecība uz "EuroBasket 2025" spēlēm. Latvijā pirmajā tirdzniecības kārtā varēs iegādāties biļešu komplektus uz Latvijas valstsvienības piecām spēlēm grupas turnīrā. Tirdzniecība organizēta platformā "Bezrindas.lv.". Decembra vidū tiks atklāta tirdzniecība uz izslēgšanas turnīra spēlēm. Savukārt pavasarī – tūlīt pēc grupu izlozes, kad būs zināms precīzs spēļu kalendārs – varēs iegādāties biļetes uz katru no 15 Rīgas grupas turnīra spēlēm. Piecas cenu kategorijas tiks saglabātas, bet biļešu cena var mainīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!