Foto: LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" noslēgusi viena gada līgumu ar aizsargu Lonniju Volkeru, taču iepriekš izskanēja versija, ka klubs varētu būt ieinteresēts Dāvja Bertāna pakalpojumos.

Pirms jaunās sezonas treniņnometnes sākuma "Celtics" bija atlikusi vēl viena brīva vieta sastāvā. Savā publikācijā medijā "Sports Illustrated" žurnālists Bobijs Krivickis sprieda par to, ar kāda tipa spēlētāju vajadzētu aizpildīt pēdējo brīvo vietu.

Ņemot vērā, ka Porziņģis pēc starpsezonā veiktās operācijas laukumā varētu atgriezties tikai decembrī un Als Horfords ir savas karjeras norietā, viņš pieļāva, ka papildinājumu vajadzētu garajā galā. Visloģiskākais lēmums būtu bijis pagarināt līgumu ar spēka uzbrucēju Ošeju Brisetu, kurš pagājušajā sezonā "Celtics" sastāvā laukumā devās 55 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 11,5 minūtes.

Kā rezerves variantu Brisetam "Celtics" apskatnieks minēja Dāvja Bertāna piesaistīšanu Bostonas komandai, jo viņš varētu labi iederēties galvenā trenera Džo Mazullas spēles sistēmā. Bertāns varētu saņemt piespēles uz tālmetienu līnijas un realizēt brīvos metienus, kurus "Celtics" prot izkārtot. "Bertāna nolīgšana būtu ļoti reālistiska," savā publikācijā rakstīja Krivickis.

Tomēr "Celtics" pieņēma pavisam citu lēmumu un vienojās ar aizsargu Volkeru. Iepriekšējā sezonā Volkers pārstāvēja Bruklinas "Nets" un 58 mačos vidēji 17 minūtēs guva 9,7 punktus, izdarīja 1,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš realizēja ar 38% precizitāti. Volkeru 2018.gada draftā ar 18.numuru izraudzījās Sanantonio "Spurs" komanda, kurā viņš pavadīja karjeras pirmās četras sezonas, bet pēc tam vienu gadu pārstāvēja Losandželosas "Lakers".

Savukārt Spānijas medijs "solobasket.com" rakstīja, ka Dāvis Bertāns joprojām ir viena no Madrides "Real" prioritātēm atlikušajā starpsezonā. Ceturtdien Madrides klubs oficiāli paziņoja par Geršona Jabuseles aiziešanu no komandas, un Francijas izlases basketbolists pievienosies NBA klubam Filadelfijas "76ers".

Pagaidām "Real" nesteidzas ar Jabuseles aizvietotāja atrašanu un vēl var atļauties gaidīt Bertāna gala lēmumu. Iepriekš ziņots, ka Bertāns vēl izskata iespējas savas karjeras turpināšanai NBA.

Bertāns Eiropā nav spēlējis kopš 2016. gada, kad pārcēlās uz NBA. Tur viņš pārstāvējis Sanantonio "Spurs", Vašingtonas "Wizards", Dalasas "Mavericks", Oklahomasitijas "Thunder" un "Hornets" vienības. 475 spēlēs uzbrucējs vidēji mačā atzīmējies ar 7,7 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!