Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem Bostonas "Celtics" jaunās sezonas sākumā ilgāku laiku būs jāiztiek bez viena no saviem līderiem un izveidotās komandas "stūrakmeņiem" – liepājnieka Kristapa Porziņģa. Tuvojoties pirmssezonas nometnēm, NBA apskatnieki arvien vairāk pievēršas "Celtics" treneru nodomiem, kā tiks risināta Porziņģa prombūtne.

Kā vēlāk noskaidrojās, Porziņģim bija ļoti reta sporta trauma. Uzreiz pēc NBA čempionu titula izcīnīšanas Porziņģis un "Celtics" apstiprināja operācijas nepieciešamību, un drīz vien liepājniekam veica operāciju - viņam veikta kreisās kājas potītes locītavas vienas saliecējcīpslas un tās nostiprinošās cīpslas (retinaculum - latīniski) atjaunošana, kā arī potītes locītavas stabilizācija.

NBA izslēgšanas spēlēs Porziņģa aizvietotājs bija veterāns Els Horfords, kuram tiek prognozēta līdzīga loma arī sezonas sākumā, raksta "Sports Illustrated". Tomēr Horfordam šovasar apritēja jau 38 gadi un "Celtics" veterānam būs ierobežotas spēles minūtes, tādējādi Bostonas treneriem nāksies meklēt citu "risinājumu", kamēr Porziņģis atlabst pēc operācijas.

Visticamāk, otrs "pamatcentrs" Porziņģa prombūtnē būs Lūks Kornē, kurš regulārajā sezonā pērn vidēji spēlē laukumā bija nepilnas 16 minūtes guva 5,3 punktus. Garajā galā "Celtics" aptverē vēl ir portugālis Nemijašs Kveta un Ksavjers Tilmans.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!