Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns negaidīti piekritis pievienoties Apvienoto Arābu Emorātu klubam "Dubai", vēsta respektablais grieķu medijs "Sport24.gr".

Ambiciozā "Dubai" komanda jaunajā sezonā piedalīsies Adrijas līgā, taču nestartēs nevienā no Eirokausiem. Klubam gan ir mērķis nākotnē sacensties ULEB Eirolīgā.

Savukārt piektdien izskanējusi informācija, ka "Dubai" panākusi vienošanos ar 31 gadus veco brīvo aģentu Dāvi Bertānu. Iepriekš viņa aģents Artūrs Kalnītis pavēstīja, ka basketbolists gatavošanos sezonai uzsāks ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas "Warriors". Latvietim līgumu piedāvājis Eiropas grands Madrides "Real", taču spēlētājs vēl cerot tikt pie kontrakta NBA.

Bertāns Eiropā nav spēlējis kopš 2016. gada, kad pārcēlās uz NBA. Tur viņš pārstāvējis Sanantonio "Spurs", Vašingtonas "Wizards", Dalasas "Mavericks", Oklahomasitijas "Thunder" un Šarlotas "Hornets" vienības. 475 spēlēs uzbrucējs vidēji mačā atzīmējies ar 7,7 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!