Foto: FIBA

Aizvadītās nedēļas izskaņā traģiski dzīvību zaudējis bijušais Turcijas basketbola izlases un vietējā granda Stambulas "Fenerbahce" spēlētājs Ilkans Karamans, vēsta medijs "Basketfaul".

Spēlētājs dzīvību zaudējis 34 gadu vecumā. Tiek ziņots, ka negadījums noticis Datčā, Turcijā, kad Karamanu nāvējoši notriekusi automašīna. 1990. gadā dzimušais basketbolists stāvēja uz ietves, gaidot savu draugu, kurš tobrīd pildījis degvielu. Taču tad kāds iereibis autovadītājs zaudējis kontroli pār savu spēkratu un uzbraucis uz ietves, notriecot Karamanu un izraisot spēlētāja nāvi.

Turkam bija atzīstama basketbolista karjera, jo viņš spēlēja jaudīgos Turcijas klubos – ne tikai "Fenerbahce", bet arī Stambulas "Besiktas", "Karsiyaka" un "Tofas". Kopā ar "Fenerbahce" uzbrucējs 2014. gadā kļuva par Turcijas čempionu, turklāt 2012./13. gada sezonā viņš spēlēja arī ULEB Eirolīgā.

Tāpat Karamans spēlēja arī Turcijas izlasē, bet 2013. gada kvalifikācijā ar vidēji mačā gūtiem 10,5 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām bija viens no komandas līderiem. Spēka uzbrucēju 2012. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar 57. numuru izvēlējās Bruklinas "Nets", taču šajā līgā viņš tā arī neuzspēlēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!