Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis iekļuvis respektablā medija "Hoopshype" labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju topā.

Aizvadītajā vasarā Porziņģis kļuva par pirmo latvieti, kurs izcīnījis NBA čempiontitulu. To viņš paveica kopā ar Bostonas "Celtics", taču savainojuma dēļ centrs jauno sezonu sāks tikai ap gadu miju. Kā jau katru gadu ierasts, "Hoopshype" īpašā topā apkopo NBA labākos spēlētājus, un šoreiz Porziņģis ierindots 44. pozīcijā. Tas ir par sešām vietām augstāk nekā pirms gada, jo pērn viņš noslēdza labāko piecdesmitnieku.

"Porziņģis pagājušajā sezonā spēlēja kā NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks, taču regulārajā čempionātā izlaida 25 mačus, kamēr "play-off" nepiedalījās vēl 12 spēlēs traumas dēļ. Viņš no malas vēroja lielāko daļu no "Celtics" ceļa pretī čempiontitulam," raksta medijs. "Tas bija tiešām neveiksmīgi, jo Porziņģis Bostonā bija iejuties ļoti labi – punktu gūšana bija augstā līmenī, tāpat arī cīņa par atlēkušajām bumbām un metienu bloķēšana, kā arī tālu trīspunktnieku realizēšana. Latvietis lieliski iederējās "Celtics" titula puzlē."

"Ceram, ka jaunajā sezonā Porziņģim veselība būs labāka, jo oriģinālais "vienradzis" bija viens no pirmajiem mūsdienu garajiem spēlētājiem, kurš atdzīvināja mirstošo centra pozīciju, kad viņu pirms astoņiem gadiem draftēja Ņujorkas "Knicks"," secina "Hoopshype".

Uzreiz aiz Porziņģa topā atrodas tādas NBA zvaigznes kā Demars Derouzans, Brendons Ingrems un pat Džeimss Hārdens. Tikmēr pirmo pozīciju ieņem Denveras "Nuggets" līderis Nikola Jokičs, kuram seko Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), Šejs Gildžess-Aleksandrs (Oklahomasitijas "Thunder"), Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks") un Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers"). Tikmēr Lebrons Džeimss no Losandželosas "Lakers" atrodas 13. vietā. No Porziņģa komandas biedriem sesto vietu ieņem Džeisons Teitums, kamēr Džeilens Brauns ir 18. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!