Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pievienošanās Apvienoto Arābu Emirātu komandai "Dubai" bija pārsteigums arī šī kluba prezidentam Salemam bin Dasmalam.

Šomēnes Bertāns sensacionāli noslēdza līgumu ar jauno, bet ambiciozo "Dubai" klubu, kas nākamajā sezonā debitēs Adrijas līgā. Latvietim it kā esot bijis piedāvājums no karaliskā spāņu kluba Madrides "Real", turklāt viņš vēl apcerēja iespējas tikt pie kontrakta Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Bertāna pārcelšanās uz Dubaiju bija pārsteigums daudziem, arī pašam klubam. "Godīgi pateikšu, man tas bija pārsteigums," sarunā ar "Meridian Sport" neslēpj bin Dasmals. "Jāpasakās mūsu kluba īpašniekam, kura vīzijā bija nolīgt NBA spēlētāju. Es domāju, ka tas ir neiespējami, jo mums vienkārši nav pietiekami liela budžeta. Tas bija sapnis un vēlme, bet es tiešām nezināju, vai mums tas izdosies."

Kluba prezidents norāda, ka "Dubai" cīņu par Bertānu uzvarējusi nevis naudas, bet citu iemeslu dēļ.

"Šķita neiespējami nolīgt basketbolistu, par kuru labāk tālmetienus met tikai Stefens Karijs un kura atalgojums sezonā bija 15 miljoni ASV dolāru. Tas ir lielāks par visu mūsu kluba budžetu, taču tad sapratām, ka Dubaijai ir īpaša vērtība – ilgtermiņa līgumu stabilitāte, tāpat arī atsevišķām lietām nevar noteikt vērtību. Pārcelšanās ar ģimeni uz skaistu pilsētu, kas piedāvā pasakainas iespējas – tam ir lielāka vērtība par naudu," akcentē bin Dasmals.

"Darījums ar Bertānu notika ātri. Mēs viņam aizsūtījām savu piedāvājumu un nedomājām, ka viņš to pieņems – īpaši tādēļ, ka viņam bija arī citi varianti," atceras funkcionārs. "Tomēr mums par pārsteigumu, viņš piekrita pievienoties "Dubai", kaut gan citi klubi piedāvāja lielāku naudu. Tā nav galvenais. Kaut gan esam jauns klubs, mums ir stabili pamati, jo esam Dubaija. Mēs iedevām Bertānam ilgtermiņa līgumu laikā, kad citi viņam to, visticamāk, nedotu."

Līdz ar Bertāna pievienošanos ambiciozais "Dubai" klubs vēlas Adrijas līgā cīnīties par augstākajām vietām. Turklāt tuvākos gados vienība varētu piedalīties arī ULEB Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!