Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Šteinberga vērsusi uzmanību uz viņasprāt esošo netaisnību basketbolā Latvijā, jo dāmu basketbolam nauda nekad nepietiekot, kamēr vīriešu basketbolam gan pieaugušo, gan jauniešu līmenī publicitāte ir liela.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Basketbola savienība (LBS) prezentēja programmu "Basketbola ekselence", kurā sezonas sākumā darbojas līdz 20 Latvijas jauno basketbolistu. Programma iekļauj regulāras nodarbības basketbola laukumā, svaru zālē, vieglatlētikas manēžā, treniņu plānu pieskaņojot sportistu individuālajām vajadzībām un mācību grafikam, kvalificētu fizioterapeitu aprūpi, sporta psihologu un uztura speciālistu konsultācijas, kā arī iespējas treniņos apgūto pārbaudīt kvalitatīvās spēlēs, īstenojot inovatīvu daudzpusīgu pieeju jauno basketbola talantu attīstībai.

Savukārt nedēļas nogalē risinājās "Fracht" Baltijas superkausa izcīņas basketbolā un volejbolā. Basketbolā finālā "Rīgas Zeļļi" galotnē piekāpās Viļņas "Wolves" – 91:93. Cīņā par trešo vietu "VEF Rīga" ar 66:91 zaudēja Panevēžas "7bet-Lietkabelis".

"Nekad nav naudas sieviešu basketbolam, bet ir nauda šim… Latvijas Basketbola savienība, kāpēc vīriešu basketbolam gan pieaugušo, gan jauniešu līmenī ir tik liela publicitāte?" Šteinberga jautāja sociālajā tīklā "X". "Ā, pareizi! Kā viens no ekselences projekta pārstāvjiem man netālā pagātnē "izpļāva": "kāda jēga no sieviešu basketbola? Tas jau tik un tā tāds sociālais projekts vien ir.""

Šteinberga turpinājumā atklāja, ka sarunas biedrs teicis, ka sievietes jābāž visos projektos, jo Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) tāds nolikums, ka jābūt pa vismaz vienai sievietei treneru korpusā.

"Man tikai viens sakāms – ja es būtu tā "kvalifikācijai" atbilstošā sieviete, tad es ar viduvēja līmeņa vīriešiem kopā negribētu strādāt…" sašutumu neslēpa Latvijas izlases līdere.

Šteinberga Latvijas sieviešu basketbola izlasē aizvadījusi 47 spēles, kurās vidēji guvusi 13,53 punktus. Viņa pārstāvējusi arī jauniešu izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!