Foto: LETA

Basketbola kluba "VEF Rīga" budžets 2024./2025.gada sezonā plānots līdzīgs, kā iepriekšējā sezonā - tuvu 1,7 miljoniem eiro - , trešdien preses konferencē atklāja kluba prezidents Gatis Jahovičs.

"Pēc intensīvas vasaras darbiem budžets plānojas līdzīgs, kā iepriekšējā sezonā, tuvu 1,7 miljoniem eiro. Lielu daļu sastāda dalība FIBA Čempionu līgā. Budžetu spēlētājiem centāmies saglabāt tieši tādu pašu," stāstīja Jahovičs.

Savukārt jaunais galvenais treneris Mārtiņš Gulbis norādīja, ka "VEF Rīga" šīs sezonas galvenais starts būs dalība Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā. "Mūsu galvenais starts būs Čempionu līgā. Tas ir vairāk kā skaidrs," sezonas mērķus ieskicēja galvenais treneris. "Komanda to dara jau 15 gadus pēc kārtas. Mēs gribam, un es ticu, ka mēs varam beidzot pārkāpt to barjeru, ko sauc par "TOP 16"."

33 gadus vecais Gulbis par "VEF Rīga" galveno treneri kļuva jūnija sākumā, amatā nomainot Jāni Gailīti, kurš amatā bija no 2015.gada.

Kā norādīja kluba prezidents, tad sastāva komplektācija gaidāmai sezonai ir noritējusi veiksmīgi. Bijuši spēka esoši līgumi gan ar dažiem pieredzējušiem, gan ar dažiem jauniem spēlētājiem. Piesaistīti arī divi bijušie Ukrainas kluba Slobožanskas "Prometey" spēlētāji un vienība esot atradusi atbilstošus amerikāņu spēlētājus un piesaistīti arī vairāki jauniešu izlašu spēlētāji.

"Komplektācija ir interesanta, un tas basketbols, ko mēs demonstrēsim, būs gana agresīvs un skatāms," solīja Jahovičs.

Par kluba komplektāciju Gulbis norādīja, ka vienība ir izvēlējusies papildināties ar tādiem spēlētājiem, kuri savās līgās bijuši starp vadošajiem, kuri spēj labi darboties situācijas "viens pret viens" un radīt labas iespējas gan sev, gan partneriem.

Tikmēr no Latvijas spēlētājiem vienībai neizdevās vienoties ar Kristapu Ķilpu, kurš karjeru turpinās "Liepājā".

Galvenais treneris solīja, ka pie spēlēšanas un "savas lielās" iespējas tiks arī gados jaunie spēlētāji, kā arī atzīmēja, ka komandā viss ir nodrošināts, treniņprocess notiek un vienība gatavojas pirmajai spēlei.

"Par kluba sezonas mērķiem Jahovičs nosauca uzvaru LIBL, uzvaru Latvijas kausa izcīņā, uzvaru Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas turnīrā un labāko 16 komandu fāzes sasniegšanu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā.

Tikmēr kluba kapteinis Dairis Bertāns pastāstīja, ka šī ir bijusi ļoti laba starpsezona ar daudzām lieliskām pārbaudes spēlēm, kas ļaus labāk sagatavoties visiem turnīriem.

"Liels prieks, ka šogad bija iespēja piedalīties pirmssezonas treniņos jau no pirmās dienas un būt kopā ar komandu," par starpsezonu pastāstīja pieredzējušais basketbolists. "Forši, ka bija tik daudz un pārbaudes spēles. Manuprāt, mēs no tām tiešām sapratām kā mums jāspēlē, lai uzvarētu, gan to, kā nedrīkst spēlēt un ko nedrīkst darīt."

Bertāns izteica cerību, ka aizvadītās pārbaudes spēles kalpos kā mācība, un jau sestdien sezonas atklāšanas spēlē tas palīdzēs cīnīties un uzvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!