Foto: Kadrs no video

Latvijas basketbola klubs "Valmiera glass/ ViA" pārtraucis sadarbību ar vienu no saviem atbalstītājiem, kura reklāmā spēlēs laikā korejiešu valodā bijis uzraksts "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība".

Nepatīkamais atgadījums noticis "Optibet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas atklāšanas spēlē, kurā piektdien "Valmiera Glass ViA" ar 80:63 pieveica "Liepāja".

"Basketbola klubs "Valmiera Glass ViA" vēlas uzsvērt, ka mēs augstu novērtējam un uzticamies saviem atbalstītājiem un viņu sniegtajai informācijai. Diemžēl, nepārbaudījām hieroglifus uz viena no atbalstītāju logotipiem," teikts kluba paziņojumā. "Paldies mūsu spēļu skatītājam, kurš vērsa uzmanību uz logotipa patieso skaidrojumu. Šis saturs nekādā mērā nesaskan ar mūsu organizācijas vērtībām. Lai šādas situācijas neatkārtotos, turpmāk pievērsīsim lielāku uzmanību šādiem jautājumiem. Informējam, ka esam pārtraukuši sadarbību ar šo kompāniju."

Reklāmu izvietojis Vidzemes uzņēmums "ZKRP būve", kurš uz reklāmas stenda bija uzlicis arī tulkojumu korejiešu valodā. Tieši tulkojums sevī ietvēris "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība", ko pamanījis kāds no Valmieras kluba līdzjutējiem, kurš pēc tautības ir korejietis. Viņš sociālos tīklos ievietojis video, neslēpjot sašutumu par šādu reklāmu.

"ZKRP būve" izveidots 2019. gadā. Sākotnēji tam bija divi īpašnieki vienādās daļās - Andris Treimanis un Jānis Tupreinis. Šobrīd 80% uzņēmuma pieder Inesei Tupreinei, bet 20 % - Laurim Elstam, kurš ir arī vienīgais valdes loceklis.

Uzņēmums reģistrēts Valmieras novada Brenguļu pagastā, kā pamatdarbība norādīta dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība. 2023. gadā tā apgrozījums bija 1 266 478 eiro, uzņēmums strādājis ar 25 211 eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!