"Ventspils" ceturtdien savā laukumā pieveica "Rīgas zeļļus" savā pirmajā "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē.

Ventspilnieki bija pārāki ar 85:84 (29:18, 19:18, 27:28, 10:20).

Mājiniekiem 35 punktus, piecas atlēkušās bumbas, sešas kļūdas un piecas pārķertas bumbas sakrāja Artūrs Ausējs, bet 25 punktus guva Lamars Normens. "Rīgas zeļļiem" pa 15 punktiem guva Roberts Bērziņš un Akuels Kots, 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Džastins Makkojs, bet 12 punktus, 14 atlēkušās bumbas un piecas kļūdas - Krišs Helmanis.

Spēli ar 18:4 izrāvienu pēc trim precīziem Normena soda metieniem sāka mājinieki, lielāko pārsvaru 27:10 nodrošinot pēc trim precīziem Artūra Ausēja soda metieniem.

Viesi ne reizi spēlē nespēja panākt pat neizšķirtu, vairākas reizes otrajā ceturtdaļā pietuvojoties sešu punktu attālumā. Savukārt ventspilnieki pēc Normena trīspunktnieka 25.minūtē atjaunoja 17 punktu pārsvaru - 63:46.

Pēc 69:85 "Rīgas zeļļi" guva 15 punktus pēc kārtas, taču pēc Jura Vītola pēdējo sekunžu divpunktu metiena bumba grozā nekrita, uzvaru svinot mājiniekiem.

Citā mačā Latvijas čempioni "VEF Rīga" izbraukumā uzvarēja Tallinas "Kalev"/"Cramo". "VEF Rīga" svinēja panākumu ar 84:63 (19:22, 25:22, 25:7, 15:12).

Uzvarētāju labā 18 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Geidžs Deiviss-Makmarins, 17 punktus un sešas atlēkušās bumbas - Vjačeslavs Bobrovs, 14 punktus guva Herisons Klīrijs, bet desmit punktus - Isufs Sanons.

Mājiniekiem Anrijs Miška nedaudz vairāk par 17 ar pusi minūtēm guva piecus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas uzbrukumā.

Vienīgais, kurš Tallinas vienībā guva ar diviem cipariem rakstāmu punktu skaitu, bija Severi Kaukiainens, kurš desmit punktiem pievienoja septiņas rezultatīvas piespēles.

Spēli labāk uzsāka mājinieki, kuri pēc diviem precīziem Hugo Toma soda metieniem izvirzījās vadībā ar 11:4, taču pēc Pētera Piņņa divpunktu metiena nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" panāca 17:17.

Arī otro ceturtdaļu labāk sāka Tallinas klubs, panākot 30:21 pēc trim precīziem Kaspera Sūrorga soda metieniem, taču arī šoreiz rīdzinieki ātri atspēlējās, 14.minūtē pēc Daira Bertāna tālmetiena pirmoreiz spēlē izvirzoties vadībā - 32:30.

Otro puslaiku ar izrāvienu sāka "vefieši", pēc diviem precīziem Vjačeslava Bobrova soda metieniem iegūstot septiņu punktu pārsvaru - 55:48, un turpināja palielināt pārsvaru, ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultāta starpībai pārsniedzot 20 punktus - 72:51 pēc Bertāna trīspunktu metiena.

Ceturtajā ceturtdaļā rezultāta starpība turpināja svārstīties abpus 20 punktu robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!