Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola grands Madrides "Real" latvietim Dāvim Bertānam piedāvāja par pusmiljonu eiro mazāku algu nekā jaunizveidotā Apvienoto Arābu Emirātu komanda "Dubai", vēsta Spānijas medijs "Encestando".

Šomēnes Bertāns sensacionāli noslēdza līgumu ar jauno, bet ambiciozo "Dubai" klubu, kas šosezon debitē Adrijas līgā. Presē izskanēja informācija par karaliskā spāņu kluba Madrides "Real" interesi par Bertānu, kurš tika noskatīts kā Geršona Jabuseles aizvietotājs.

"Encestando" rīcībā esošā informācija liecina, ka Madrides "Real" piedāvāja Bertānam 750 000 eiro lielu algu, tomēr "Dubai" piedāvājums bija 1,3 miljonus eiro liels, turklāt no šīs summas latvietim nebūs jāmaksā nodokļi. Tāpat Bertāna līguma ar "Dubai" iekļauts punkts par viņa iespējamo atgriešanos NBA.

Bertāna pārcelšanās uz Dubaiju bija pārsteigums daudziem, arī pašam klubam, neslēpa kluba prezidents Salems bin Dasmals.

Kā iepriekš stāstīja "Dubai" ģenerālmenedžeris Dejans Kamenjasevičs, tad "Dubai" budžets uz nākamo sezonu būšot četri miljoni dolāru. Ja tā ir patiesība, tad Bertāna alga aizņem lielu daļu no kluba budžeta.

Bertāns Eiropā nebija spēlējis kopš 2016. gada, kad pārcēlās uz NBA. Tur viņš pārstāvējis Sanantonio "Spurs", Vašingtonas "Wizards", Dalasas "Mavericks", Oklahomasitijas "Thunder" un Šarlotas "Hornets" vienības. 475 spēlēs uzbrucējs vidēji mačā atzīmējies ar 7,7 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!