Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" aizvadītajā naktī veikusi maiņas darījumu ar Minesotas "Timberwolves", kas uz Manhetenu aizvedīs Karlu Entoniju Taunsu, ziņo portāla "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

No Ņujorkas uz Mineapolisu pārcelsies Donte Divinčenzo un Džūliuss Rendls. Tāpat Minesotas komanda tiks pie pirmās kārtas izvēles NBA draftā.

Taunss ir 28 gadus vecs basketbolists, kurš piedalījies četrās NBA "All Star" spēlēs, savā karjerā vidēji izceļoties ar 22,9 punktiem un 10,8 atlēkušajām bumbām. Viņš 2015. gada NBA draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru. Togad ar ceturto izvēli "Knicks" draftēja latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Ņujorkas komandai šis ir nozīmīgs papildinājums, ar kuru tā cer kļūt par vēl nopietnāku Porziņģa pārstāvētās Bostonas "Celtics" komandas konkurenti gaidāmajā sezonā. Šis nav pirmais "Knicks" veiktais darījums šajā starpsezonā – jūlijā no Bruklinas "Nets" tā ieguva Maikalu Bridžesu.

Pērn "Knicks" izcīnīja 50 uzvaras regulārajā sezonā, savukārt izslēgšanas spēlēs aizcīnījās līdz otrajai kārtai, kur piekāpās Indianas "Pacers".

Minesotas komanda pērn aizvadīja vienu sekmīgākajām sezonām savas pastāvēšanas vēsturē – tā izcīnīja 56 uzvaras regulārajā sezonā, bet "playoff" fāzē "Timberwolves" sasniedza Rietumu konferences finālu, kurā zaudēja Dalasas "Mavericks" vienībai.

Ar jaunāko maiņas darījumu "Timberwolves" šķiras no ilggadējā komandas "talismana" Taunsa, bet savās rindās iegūst trīskārtēju "All Star" spēlētāju Rendlu, kā arī lielisku trīspunktu metienu izpildītāju Divinčenzo. Tieši tāpat kā "Knicks", arī Minesota cer, ka šis darījums to tuvinās NBA titula izcīnīšanai.

Pagājušajā sezonā NBA titulu izcīnīja "Celtics", piecās spēlēs finālā pārspējot "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!