Foto: Kalev/Cramo

Latvijas basketbola čempionvienība "VEF Rīga" otrdien, 1. oktobrī, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā spēlē mājās uzņems 2023.gada šī turnīra uzvarētāju Bonnas "Telekom".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.

E apakšgrupā spēkosies arī Izraēlas komanda Ramatganas "Maccabi" un Grieķijas vienība Atēnu AEK.

2023.gads Bonnas vienībai bija veiksmīgākais - komanda ne tikai pēc 14 gadu pārtraukuma atgriezās Vācijas bundeslīgas finālā, bet arī kļuva par FIBA Čempionu līgas čempioni. Iepriekšējā sezonā "Telekom" bundeslīgas pamatturnīrā bija septītā, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā. Arī FIBA Čempionu līgā bonnieši netika pāri ceturtdaļfināla barjerai.

Šogad, lai cīnītos pamatturnīrā, Vācijas klubam bija jāpārvar kvalifikācija, kuras finālā tas pārspēja Sasāri "Dinamo" vienību.

Bundeslīgas sezonu Bonnas vienība sākusi ar vienu uzvaru divās spēlēs un šīs komandas aizsargs Flendruss Flemings ar vidēji 21,5 punktiem ir turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs. Arī rīdzinieku sezonas ievada bilance ir 1-1.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo".

Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!