Foto: LETA

Latvijas klubs "VEF Rīga" otrdien, 1. oktobrī, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā spēlē mājās ar 86:72 (19:21, 22:21, 17:17, 28:13) pieveica Bonnas "Telekom" no Vācijas, kas šajā turnīrā triumfēja 2023. gadā.

Lielisku maču "VEF Rīga" sastāvā aizvadīja komandas kapteinis Dairis Bertāns, kurš iemeta 31 punktu, no kuriem 25 punkti bija jau pirmajā puslaikā. Viņš realizēja septiņus no 11 tālmetieniem, trīs no septiņiem divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, sakrājot mačā labāko efektivitātes koeficientu 26 un +/- rādītāju +23.

Tikmēr 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Isufs Sanons, 13 punktus guva Māris Gulbis, bet 11 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Herisons Klīrijs.

Viesiem 25 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Dariass Makgī, 11 punktus un sešas atlēkušās bumbas - Endželo Alegri, bet desmit punktus un 12 atlēkušās bumbas - Tomass Kenedijs.

Maču labāk sāka mājinieki, pēc diviem Isufa Sanona divpunktu metieniem izvirzoties vadībā ar 4:0, bet pēc Herisona Klīrija divpunktu metiena panākot 9:3. Pēc diviem precīziem trīspunktu metieniem pēc kārtas vadībā ar 16:14 jau bija Vācijas klubs, līdzīgai cīņai turpinoties līdz ceturtdaļas beigām. Savukārt otro ceturksni labāk uzsāka viesi, pēc Dariusa Makgī trīspunktnieka panākot līdz tam lielāko pārsvaru spēlē - 32:25. Tomēr nākamos deviņus punktus guva Dairis Bertāns, "VEF Rīga" atgūstot vadību - 34:32.

Līdzīga cīņa noritēja līdz otrā puslaika sākumam, kad vispirms viesi pēc Tomasa Kenedija divpunktu metiena izvirzījās vadībā ar 44:41, bet tad deviņu punktu izrāvienu veica "VEF Rīga", pēc Rodrigo Būmeistera divpunktu metiena panākot 50:44. 28. minūtē gan pēc Tila Paipa tālmetiena rezultāts atkal bija neizšķirts - 54:54. Pēc 10:0 izrāviena trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā un Sanona Trīspunktnieka mājinieki izvirzījās vadībā ar 64:59, vēlāk palielinot pārsvaru līdz 67:61.

Mača 36. minūtē, zem sava groza ievadot bumbu spēlē, Sanona kājas muskuli sarāva krampis, un viņš atstāja laukumu, taču vēlāk atgriezās laukumā. Pēc Klīrija divpunktu metiena mājinieki pirmoreiz spēlē panāca desmit punktu pārsvaru - 78:68, noturot vadību līdz mača beigām.

Portāls "Delfi" piedāvāja "VEF Rīga" un Bonnas "Telekom" mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!