Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas Bostonā atgriezies ļoti labā noskaņojumā, jo aizvadītā vasara bijusi lieliska. Liepājnieks arī atzina, ka viņa rehabilitācija līdz šim bijusi veiksmīga, un viņam šķiet, ka viss rit raitāk nekā plānots.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ar Bostonas "Celtics" pagājušajā sezonā kļuva par NBA čempionu. NBA izslēgšanas turnīrā Porziņģis iedzīvojās divās traumās. Porziņģis pirmo – labās kājas ikra muskuļa - savainojumu guva "play off" turnīra sākumā un nespēlēja gandrīz pusotru mēnesi līdz pat finālsērijai. Liepājnieks bija viens no komandas "dzinuļiem" NBA fināla pirmajā spēlē, bet otrajā spēlē guva jau kreisās kājas savainojumu.

Izrādījās, ka Porziņģis bija guvis retu traumu. Viņam jūnijā veica kreisās kājas potītes locītavas vienas saliecējcīpslas un tās nostiprinošās cīpslas (retinaculum - latīniski) atjaunošana, kā arī potītes locītavas stabilizācija. Sākotnējās prognozes liecināja, ka laukumā latvietis varētu atgriezties decembrī.

"Vasara bija pārāk laba. Es atgriezos Bostonā pagājušajā nedēļā, un tas bija diezgan forši," intervijā "NBC Sports Boston" studijā "Celtics" mediju dienā stāstīja Porziņģis. "Mans ķermenis jūtas ļoti labi, esmu ieguldījis ļoti labu darbu visa augusta garumā. Es jau tagad vēlos atgriezties laukumā. Šobrīd ir sajūta, ka eju pa priekšu plānotajam rehabilitācijas grafikam."

"Esmu sācis savu nākamo rehabilitācijas posmu. Esmu sācis skriet, man bijuši pāris treniņi ar vieglu kontaktu, spēlējot viens pret vienu. Es jutos ļoti labi. Un pats svarīgākais bija tas, ka jutos labi arī nākamajā dienā. Gribu turpināt audzēt intensitāti," latvietis turpināja.

Porziņģis uzsvēra, ka viņam pēc atgriešanās laukumā svarīgākais būs izvairīties no savainojumiem, būt veselam un palīdzēt vēlreiz "Celtics" triumfēt NBA čempionātā.

"Vienmēr kaut kas notiks, bet kopumā vēlos būt vesels un palīdzēt komandai izcīnīt vēl vienu titulu," norādīja Porziņģis.

"Celtics" jauno sezonu sāks 23. oktobrī, kad savā laukumā spēkosies ar Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!