Foto: FIBA

"TTT Rīga" sestdien "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) spēlē izcīnīja panākumu.

"TTT Rīga" mājinieču lomā ar rezultātu 72:60 (22:10, 13:17, 19:15, 18:18) uzvarēja "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) vienību.

Starp laukuma saimniecēm rezultatīvākā ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Anna Liepiņa, Ketija Vihmane pievienoja 15 punktus, bet Ilze Jākobsone izcēlās ar 11 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

RSU vienības labā 17 punktus guva Aleksa Skudra, kamēr vēl 11 un desmit punktus pievienoja attiecīgi Anete Blūma un Liza Čumika.

"TTT Rīga" aizvadīja savu pirmo maču jaunajā sezonā, bet RSU basketbolistes piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas.

WBBL pirmajā divīzijā Latviju pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU) un "Liepāja"/LSSS, no Lietuvas komandām startē Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas" un Klaipēdas LCC, bet Igauniju pārstāv Tallinas TSA/"Cityteed". Otrajā divīzijā no Latvijas komandām spēlē "Daugavpils Universitāte" (DU), "TTT Rīga Juniores"/"Latvijas Universitāte" ("TTT Rīga Juniores"/LU) un Latvijas U-16 izlase.

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi, pēc tam aizvadot izslēgšanas turnīra spēles un "Final 4" finālturnīru. Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā pār Baltijas čempioni kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 77:66 pārspēja Klaipēdas LCC no Lietuvas, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja RSU basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!